- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 listopada 2012, 12:46
Edytowany przez dostepnatylkonarecepte 22 listopada 2012, 12:49
22 listopada 2012, 13:09
No mi się zdarzyło właśnie dostać w realu :) Chociaż najczęściej przywoziła mi ją mama z Niemiec. Ale można też zamienić to na otręby i też wychodzą, ale już mniej smaczne wg mniePierwsze słyszę ;)W realu to bardziej mąka kukurydziana, niż skrobia, chociaż mogłam coś przeoczyć..haha, mozliwe, ze zle napisalam :p nie bylam pewna jak sie pisze :) a kupuje ja w realu :PA nie mazeina ;d?Też robię dukana, ale w proporcjach :2 łyżki mazeinypół szklanki mleka2 jajka - jedno jajko na jedną łyżkę mazeiny+ do tego czasem odrobina serka homo/ jogurtu nat.troszkę soli do smakuCzasem robię też z mleka w proszku, pyszne ;)nie wiem czy to odchudzone, ale ja robię naleśniki w wersji dukana :p moizena , jajko, gesty jogurt naturalny i odrobine mleka :p slodze slodzikiem odrobine i wychodza pyszne :)
22 listopada 2012, 13:13
22 listopada 2012, 13:17
ja robię tak : 0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej1/3 szklanki mleka1/3 szklanki wody gazowanejjajko jak jest za rzadkie to dodaję jeszcze trochę mąki. Jest to masa na 2-3 naleśniki. zależy od wielkości i grubości. To wedle uznania;) i robię je bez tłuszczu na patelni teflonowej
Edytowany przez amarsoaador 22 listopada 2012, 13:18
22 listopada 2012, 13:22
Czym sie rozni skrobia ziemniaczana od kukurydzianej? To chyba to samo, po prostu ziemniaczna jest praktycznie nieznana w krajach zachodnich.
Lekkie nalesniki: jajko + maka + woda - jesli zrobisz je cieniutkie i usmazysz bez tluszczu to beda mialy malo kcal. Na upartego mozesz nawet zrobic bez jajka. Ja czesto zastepuje make zmielonymi migdalami, zeby ograniczyc wegle, sa pyszne, choc latwo sie lamia.
22 listopada 2012, 13:52
Czym sie rozni skrobia ziemniaczana od kukurydzianej? To chyba to samo, po prostu ziemniaczna jest praktycznie nieznana w krajach zachodnich. Lekkie nalesniki: jajko + maka + woda - jesli zrobisz je cieniutkie i usmazysz bez tluszczu to beda mialy malo kcal. Na upartego mozesz nawet zrobic bez jajka. Ja czesto zastepuje make zmielonymi migdalami, zeby ograniczyc wegle, sa pyszne, choc latwo sie lamia.
22 listopada 2012, 15:12
Edytowany przez artosis 22 listopada 2012, 15:14
23 listopada 2012, 13:44