Temat: Cannelloni kilka pytań

Mam kilka pytań a propos Cannelloni. Kiedyś już robiłam ale z sosem bolonskim bez beszamelowego i pod przykryciew w naczyniu żaroodpornym. Wtedy też miałam elektryczny piekarnik którego nie rozumiałam. Ale rurki wychodziły niedopieczone gdzie niegdzie a gdzie niegdzie za suche ;/
Tym razem spróbuje z sosem beszamelowym ale jaka powinna byc konsystencja tego sosu?
U mnie rurki się rozwalały może za zadki był sos bolonski.
Na opakowaniu przeczytałam że powinno się piec 10 minut pod przykryciem a 20 bez. Nie będzie wtedy za suche?? Robiłyscie tak?
Macie swoje sposoby by rurki sie trzymały i wszystko wyszło dobre i ładne?
Dziekuje za kazde porady
Pasek wagi
zrobiłam bez beszamelowego na bolonskim i na dnie położylam pomidory. Sprawdze po 30 minutach czy są miękkie jak bedą to posypie serem/ i bez przykrycia zostawie na 5 minut.
Dobry pomysl?
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.