- Dołączył: 2012-01-08
- Miasto: Warka
- Liczba postów: 2017
16 listopada 2012, 22:52
Hej, kupiłam mrożony szpinak. Chciałabym cos z niego zrobic i pomyslałam o naleśnikach ze szpinakiem. Placki na nalesniki zrobię bez problemu ;D gorzej z farszem do środka...Macie jakies sprawdzone przepisy na ten farsz? Z góry dzięki za odp.
- Dołączył: 2011-04-12
- Miasto: Gdzies
- Liczba postów: 1456
17 listopada 2012, 15:48
vitalijczyka napisał(a):
A czy z serem białym półtłustym będzie dobrze smakować?
a wlasnie ,ze tak :) robilam tak nie raz...duzo soli,pieprzu i czosnku...
- Dołączył: 2011-04-12
- Miasto: Gdzies
- Liczba postów: 1456
17 listopada 2012, 15:48
Plumkaa napisał(a):
vitalijczyka napisał(a):
A czy z serem białym półtłustym będzie dobrze smakować?
Masz na myśli twaróg? Wedlug mnie nie. Sprawdzi się feta, ser żółty.
jak napisalam wyzej bo sie pomylilam z cytowaniem..pasuje idealnie....
- Dołączył: 2012-05-04
- Miasto:
- Liczba postów: 328
17 listopada 2012, 17:02
IwantToBeperfect napisał(a):
vitalijczyka napisał(a):
A czy z serem białym półtłustym będzie dobrze smakować?
a wlasnie ,ze tak :) robilam tak nie raz...duzo soli,pieprzu i czosnku...
dodam tylko że wszelkiego rodzaju twarogi i serki wiejskie po podgrzaniu maja ciągnącą konsystencję podobną do roztopionego żółtego sera (:
Edytowany przez FatPrincess 17 listopada 2012, 17:09
- Dołączył: 2012-10-29
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 62
21 listopada 2012, 16:22
proponowałabym pomieszanie szpinaku z ricottą. ewentualnie jeśli chcesz mieć trochę bardziej słodko to możesz dodać podgotowaną gruszkę.
ja robię też na słono z fetą.