Temat: zapiekanka makaronowa z ,,winiary''

Robil ktos? Na opakowaniu pisze aby zapiec surowy makaron. Mi sie wydaje,ze to kiepski pomysl i po 30minutach w piekarniku dalej bedzie twardy. Robil ktos? Wyszlo?
co do samej zapiekanki, to robiłam i dawałam twardy makaron. trzeba tylko przypilnować, żeby cały był zanurzony w sosie. zawsze też możesz go trochę dłużej potrzymać w piekarniku.
ja go gotuje al dante czy jak to tam sie pisze i wychoodzi dobry...nie za twardy,ale tez nie rozgotowany ; ]
tez uwazam,ze to kupa,ale domownicy lubią
a gołąbki jadlam i ryz mi pasował ..... ale 100 gram to za malo do takiej ilosci miesa jaką dalam,więc chyba dlatego - dzieki za rade,na drugi raz ugotuje ; )

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.