- Dołączył: 2011-04-07
- Miasto:
- Liczba postów: 1928
16 listopada 2012, 09:42
Robil ktos? Na opakowaniu pisze aby zapiec surowy makaron. Mi sie wydaje,ze to kiepski pomysl i po 30minutach w piekarniku dalej bedzie twardy. Robil ktos? Wyszlo?
- Dołączył: 2011-10-07
- Miasto: Szczawno-Zdrój
- Liczba postów: 15388
16 listopada 2012, 09:44
Ja robiłam, i faktycznie był za twardy. Lepiej go wcześniej trochę podgotować;)
16 listopada 2012, 09:45
Edytowany przez smerfetka90 23 sierpnia 2014, 20:49
16 listopada 2012, 09:50
Ja dodaję twardy makaron, nie podgotowuje go wcześniej i zapiekanka jest spoko, makaron nie chrupie w zębach, jest miękki. Trzeba po prostu dodać tyle makaronu, żeby był dokładnie "zanurzony" w sosie.
- Dołączył: 2012-11-03
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1022
16 listopada 2012, 10:05
Moja mama jak pierwszy raz robiła to dała surowy i był strasznie twardy. Teraz jak robi to wcześniej gotuje, wtedy jest miękki :) Zrobiłaś mi smaka, uwielbiam tą zapiekankę :)
- Dołączył: 2011-07-15
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 2047
16 listopada 2012, 10:05
nie robiłam ale kiedyś postanowiłam zrobić gołąbki bez zawijania i tam także było napisane, żeby dać surowy ryż to wyszedł za twardy tak więc teraz prędzej go gotuje a później dodaje
- Dołączył: 2012-10-19
- Miasto:
- Liczba postów: 685
16 listopada 2012, 10:30
ja dodaję tyle makaronu żeby byl zanurzony i wtedy jest miekki
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
16 listopada 2012, 10:52
nie gotowac ....najwyzej dluzej zostaw w piekarniku
- Dołączył: 2011-04-07
- Miasto:
- Liczba postów: 1928
16 listopada 2012, 10:54
A jak zrobic taka zapiekanke samemu ? co to za ,,wywar'' w ktorym powinien plywac makaron??