Temat: Pierś z kurczaka w papirusach

Testowałyście te piersi z kurczaka w papirusach? Opłaca się? Kupiłam to i nie wiem właśnie czy robić z tego obiad bo nie mam patelni teflonowej 
kupiłam niedawno ale nie wiedziałam czy robić czy nie, ale skoro mówicie, że smaczne to jutro na obiad zrobię:)
Pasek wagi
I zrobiłam ten obiad i rzeczywiście dla mnie jest bardzo dobre a co najwazniejsze pierś jest soczysta nie jest taka sucha jam pidczas gotowania 

serduszko8787 napisał(a):

testowałam. mnie smakowało no i co najważniejsze bez tłuszczu :-)

chciałam właśnie założyć o tym temat. Pozornie jest to kurczak przyrządzony bez tłuszczu. Papirus ma w składzie tłuszcz. Ten papierek jest nasączony tłuszczem, do którego przyklejone są przyprawy... Moim zdaniem, po przyrządzeniu pierś jest tłusta...
Pasek wagi

missnn napisał(a):

serduszko8787 napisał(a):

testowałam. mnie smakowało no i co najważniejsze bez tłuszczu :-)
chciałam właśnie założyć o tym temat. Pozornie jest to kurczak przyrządzony bez tłuszczu. Papirus ma w składzie tłuszcz. Ten papierek jest nasączony tłuszczem, do którego przyklejone są przyprawy... Moim zdaniem, po przyrządzeniu pierś jest tłusta...


W dodatku ten tłuszcz jest utwardzony, czyli najgorszy syf.
Złudne jest wasze poczucie, że jecie zdrowo i bez tłuszczu, w rzeczywistości pakujecie w siebie niebezpieczne ścierwo.

be.fit.86 napisał(a):

missnn napisał(a):

serduszko8787 napisał(a):

testowałam. mnie smakowało no i co najważniejsze bez tłuszczu :-)
chciałam właśnie założyć o tym temat. Pozornie jest to kurczak przyrządzony bez tłuszczu. Papirus ma w składzie tłuszcz. Ten papierek jest nasączony tłuszczem, do którego przyklejone są przyprawy... Moim zdaniem, po przyrządzeniu pierś jest tłusta...
W dodatku ten tłuszcz jest utwardzony, czyli najgorszy syf.Złudne jest wasze poczucie, że jecie zdrowo i bez tłuszczu, w rzeczywistości pakujecie w siebie niebezpieczne ścierwo.

jak przeczytałam skład na opakowaniu to się załamałam i odłożyłam...nie będę jeść śmieci ;/

Pasek wagi
Wiedziałam że coś tu nie gra 
jadłam takie i robiłam sama też, w sumie taniej i lepiej wychodzi to drugie i można doprawić wedle własnego pomyslu.
Ja próbowałam, ale mimo, że był "soczysty" to to mi się wydawało, że był niedosmażony.. chociaż na 1000% był dosmażony : | 

dzastina91 napisał(a):

jadłam takie i robiłam sama też, w sumie taniej i lepiej wychodzi to drugie i można doprawić wedle własnego pomyslu.

a jak robiłaś sama? gdzie można kupić takie papirusy? dla mnie za słon i syf, sama zrobię lepsze :D
Pasek wagi

lakika napisał(a):

a jak robiłaś sama? gdzie można kupić takie papirusy? dla mnie za słon i syf, sama zrobię lepsze :D

papirus kupilam w tesco czy realu (albo innym takiem sklepie, już nie pamiętam, ale wiem że w Almie były tez torebki, ale dośc drogie) w  rolce jak folia spozywcza, przyprawiałm mięso, na ttrochę do lodówki zeby postało w przyprawach (a tu różnie, mam całą szafę przeróżnych ziół i przypraw, zaleznie na co mam ochotę), potem zawijałam kawałkiem papieru na zakładkę i wio na patelnię, z każdej strony około 7-10 minut na malutkim ogniu. Czasem kładę plaster cebuli czy czosnek pokrojony na plasterki.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.