22 października 2012, 13:05
Testowałyście te piersi z kurczaka w papirusach? Opłaca się? Kupiłam to i nie wiem właśnie czy robić z tego obiad bo nie mam patelni teflonowej
- Dołączył: 2010-07-13
- Miasto: Tomaszów Lubelski
- Liczba postów: 3631
22 października 2012, 16:56
kupiłam niedawno ale nie wiedziałam czy robić czy nie, ale skoro mówicie, że smaczne to jutro na obiad zrobię:)
22 października 2012, 18:41
I zrobiłam ten obiad i rzeczywiście dla mnie jest bardzo dobre a co najwazniejsze pierś jest soczysta nie jest taka sucha jam pidczas gotowania
- Dołączył: 2011-09-03
- Miasto: Pustkowie
- Liczba postów: 973
23 października 2012, 12:44
serduszko8787 napisał(a):
testowałam. mnie smakowało no i co najważniejsze bez tłuszczu :-)
chciałam właśnie założyć o tym temat. Pozornie jest to kurczak przyrządzony bez tłuszczu. Papirus ma w składzie tłuszcz. Ten papierek jest nasączony tłuszczem, do którego przyklejone są przyprawy... Moim zdaniem, po przyrządzeniu pierś jest tłusta...
23 października 2012, 13:05
missnn napisał(a):
serduszko8787 napisał(a):
testowałam. mnie smakowało no i co najważniejsze bez tłuszczu :-)
chciałam właśnie założyć o tym temat. Pozornie jest to kurczak przyrządzony bez tłuszczu. Papirus ma w składzie tłuszcz. Ten papierek jest nasączony tłuszczem, do którego przyklejone są przyprawy... Moim zdaniem, po przyrządzeniu pierś jest tłusta...
W dodatku ten tłuszcz jest utwardzony, czyli najgorszy syf.
Złudne jest wasze poczucie, że jecie zdrowo i bez tłuszczu, w rzeczywistości pakujecie w siebie niebezpieczne ścierwo.
Edytowany przez be.fit.86 23 października 2012, 13:06
- Dołączył: 2008-03-02
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 222
23 października 2012, 18:02
be.fit.86 napisał(a):
missnn napisał(a):
serduszko8787 napisał(a):
testowałam. mnie smakowało no i co najważniejsze bez tłuszczu :-)
chciałam właśnie założyć o tym temat. Pozornie jest to kurczak przyrządzony bez tłuszczu. Papirus ma w składzie tłuszcz. Ten papierek jest nasączony tłuszczem, do którego przyklejone są przyprawy... Moim zdaniem, po przyrządzeniu pierś jest tłusta...
W dodatku ten tłuszcz jest utwardzony, czyli najgorszy syf.Złudne jest wasze poczucie, że jecie zdrowo i bez tłuszczu, w rzeczywistości pakujecie w siebie niebezpieczne ścierwo.
jak przeczytałam skład na opakowaniu to się załamałam i odłożyłam...nie będę jeść śmieci ;/
- Dołączył: 2010-04-12
- Miasto:
- Liczba postów: 1360
22 listopada 2012, 22:12
Wiedziałam że coś tu nie gra
22 listopada 2012, 22:42
jadłam takie i robiłam sama też, w sumie taniej i lepiej wychodzi to drugie i można doprawić wedle własnego pomyslu.
Edytowany przez dzastina91 22 listopada 2012, 22:43
- Dołączył: 2012-11-17
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 6
22 listopada 2012, 23:28
Ja próbowałam, ale mimo, że był "soczysty" to to mi się wydawało, że był niedosmażony.. chociaż na 1000% był dosmażony : |
- Dołączył: 2009-07-14
- Miasto: Skoczów
- Liczba postów: 366
23 listopada 2012, 11:37
dzastina91 napisał(a):
jadłam takie i robiłam sama też, w sumie taniej i lepiej wychodzi to drugie i można doprawić wedle własnego pomyslu.
a jak robiłaś sama? gdzie można kupić takie papirusy? dla mnie za słon i syf, sama zrobię lepsze :D
23 listopada 2012, 13:23
lakika napisał(a):
a jak robiłaś sama? gdzie można kupić takie papirusy? dla mnie za słon i syf, sama zrobię lepsze :D
papirus kupilam w tesco czy realu (albo innym takiem sklepie, już nie pamiętam, ale wiem że w Almie były tez torebki, ale dośc drogie) w rolce jak folia spozywcza, przyprawiałm mięso, na ttrochę do lodówki zeby postało w przyprawach (a tu różnie, mam całą szafę przeróżnych ziół i przypraw, zaleznie na co mam ochotę), potem zawijałam kawałkiem papieru na zakładkę i wio na patelnię, z każdej strony około 7-10 minut na malutkim ogniu. Czasem kładę plaster cebuli czy czosnek pokrojony na plasterki.