Temat: Zupa z mrożonek

Witam Szanownych Forumowiczów:)

Czy ktoś z Was może poddać mi przepis, na to jak ugotować zupę z mrożonych warzyw? W zamrażalce kwitnie u mnie jedna paczka tego cudeńka i pomyślałam sobie, że była by to świetna alternatywa na jutrzejsze drugie śniadanie.

Rozum podpowiada mi, że warzywa gotujemy (no tak ) ale co potem? 

Czym mogę ją zagęścić, dodać koniecznie bulion? 

PS.
Wiem wiem- taka kucharka ze mnie jak z koziej ... trąbka 
Przepis mojej koleżanki to po prostu warzywa + kostka rosołowa. Nie próbowałam, więc nie mogę się wypowiedzieć, ale wiem że ona ją je dosyć często, więc jakoś musi smakować... :)
Zupę warzywną gotuję tylko na podudziach (najczęściej 2). Podudzia gotuję  z zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem, czosnkiem i cebulą. Później dodaję warzywa i sól. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.