- Dołączył: 2011-06-06
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 924
17 października 2012, 22:22
Witam Szanownych Forumowiczów:)
Czy ktoś z Was może poddać mi przepis, na to jak ugotować zupę z mrożonych warzyw? W zamrażalce kwitnie u mnie jedna paczka tego cudeńka i pomyślałam sobie, że była by to świetna alternatywa na jutrzejsze drugie śniadanie.
Rozum podpowiada mi, że warzywa gotujemy (no tak
![]()
) ale co potem?
Czym mogę ją zagęścić, dodać koniecznie bulion?
PS.
Wiem wiem- taka kucharka ze mnie jak z koziej ... trąbka
![]()
- Dołączył: 2012-10-12
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 149
18 października 2012, 22:48
Przepis mojej koleżanki to po prostu warzywa + kostka rosołowa. Nie próbowałam, więc nie mogę się wypowiedzieć, ale wiem że ona ją je dosyć często, więc jakoś musi smakować... :)
- Dołączył: 2008-03-20
- Miasto: Olsztyn
- Liczba postów: 7287
19 października 2012, 10:42
Zupę warzywną gotuję tylko na podudziach (najczęściej 2). Podudzia gotuję z zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem, czosnkiem i cebulą. Później dodaję warzywa i sól.