Temat: Bakłażan

Co zrobić z bakłażana? Nie mam pomysłu poza leczo, które mi się przejadło ;)



można faszerować :)
Piękny pingwinek :) proponuję nadziewany bakłażan. Możesz go nadziać mięsem mielonym albo warzywami, czy czym tylko zechcesz. Potem zapiec w piekarniku i zjeść ze smakiem :)
ja robię lasagne z nim. Wszystko jak do normalnej, a cienkie płaty bakłażana zamiast makaronu:)
nesja świetny pomysł, dzięki :)
Nie ma za co:) Piecz tak z 40 minut lub wcześniej te płaty podduś (moje płaty są krojone ręcznie i mają około 0,5-0,7 mm, dlatego trzeba długo piec. Jeśli zrobisz takie cieniutkie na tarce, możesz piec krótko
Bardzo fajny pomysł :) Podłapię go, może oszukam męża i córę, a będzie zdrowo :)
Baklazana kroje w szerokie plastry, skrapiam kazdy krazek oliwka i sole dosc sporo, na nie klade plastry pomidora i pieprz, na to starty parmezan a na to wszystko listek swiezej  bazyli. Piecze w piekarniku w temperaturze ok. 180 stopni, az parmezan bedzie zlotawo-brazowy. Najlepiej mi smakuja jak sa zimne. 
Pasek wagi
Zrob mussake. Pycha:-)

owsiankaa napisał(a):

Co zrobić z bakłażana? Nie mam pomysłu poza leczo, które mi się przejadło ;)


Super obrazek.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.