- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
8 października 2012, 13:44
Co zrobić z bakłażana? Nie mam pomysłu poza leczo, które mi się przejadło ;)
8 października 2012, 13:55
można faszerować :)
- Dołączył: 2012-09-18
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 514
8 października 2012, 13:56
Piękny pingwinek :) proponuję nadziewany bakłażan. Możesz go nadziać mięsem mielonym albo warzywami, czy czym tylko zechcesz. Potem zapiec w piekarniku i zjeść ze smakiem :)
8 października 2012, 14:26
ja robię lasagne z nim. Wszystko jak do normalnej, a cienkie płaty bakłażana zamiast makaronu:)
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
8 października 2012, 14:31
nesja świetny pomysł, dzięki :)
8 października 2012, 14:55
Nie ma za co:) Piecz tak z 40 minut lub wcześniej te płaty podduś (moje płaty są krojone ręcznie i mają około 0,5-0,7 mm, dlatego trzeba długo piec. Jeśli zrobisz takie cieniutkie na tarce, możesz piec krótko
Edytowany przez c71a956c3beaa7e10155fb0a1d4ee69a 8 października 2012, 14:55
- Dołączył: 2012-10-01
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 295
8 października 2012, 15:01
Bardzo fajny pomysł :) Podłapię go, może oszukam męża i córę, a będzie zdrowo :)
- Dołączył: 2011-01-19
- Miasto: Krems
- Liczba postów: 942
8 października 2012, 15:09
Baklazana kroje w szerokie plastry, skrapiam kazdy krazek oliwka i sole dosc sporo, na nie klade plastry pomidora i pieprz, na to starty parmezan a na to wszystko listek swiezej bazyli. Piecze w piekarniku w temperaturze ok. 180 stopni, az parmezan bedzie zlotawo-brazowy. Najlepiej mi smakuja jak sa zimne.
- Dołączył: 2011-08-07
- Miasto: Skalista Kraina Katalonii
- Liczba postów: 3485
8 października 2012, 15:10
Zrob mussake. Pycha:-)
- Dołączył: 2012-04-19
- Miasto: Tarnów
- Liczba postów: 339
8 października 2012, 15:16
owsiankaa napisał(a):
Co zrobić z bakłażana? Nie mam pomysłu poza leczo, które mi się przejadło ;)
Super obrazek.