- Dołączył: 2012-06-09
- Miasto: Tarnów
- Liczba postów: 311
28 września 2012, 09:59
Mam pytanko. Czy mogę dwa dni trzymać natartą przyprawami i osoloną surową pierś kurczaka? Mam jutro gości i chcę fajnie ją przygotować, ale boję się trzymana od wczoraj po prostu się zaśmierdnie. Jeśli to przygotuję dzisiaj, to nie będzie już taki jak powinno być - chrupiące i świeże.Z góry dzięki za info :)
28 września 2012, 10:01
Jeśli będzie leżała w pojemniku natarta przyprawami to moim zdaniem nie powinno się jej nic złego stać
28 września 2012, 10:02
tez tak uważam , w przyprawach nawet lepiej bedzie smakowała
- Dołączył: 2011-10-07
- Miasto: Szczawno-Zdrój
- Liczba postów: 15388
28 września 2012, 10:05
Nic jej nie będzie. Ba, nawet będzie miała intensywniejszy smak;)
- Dołączył: 2012-06-09
- Miasto: Tarnów
- Liczba postów: 311
28 września 2012, 10:12
Dzięki za odpowiedzi, w takim razie zostawiam ją, a potem dam znać czy wszystko było ok :) Miłego dnia :)
28 września 2012, 10:20
Ponoć zamarynowana w jogurcie przyprawach i soku z cytryny może trochę postać
28 września 2012, 10:22
jeżeli będzie natarta to nie powinna się zepsuć :)
- Dołączył: 2012-01-08
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2217
28 września 2012, 10:51
możesz ją trochę polać olejem - wtedy nawet kurczak, który dość szybko się psuje zachowuje świeżość :)
- Dołączył: 2010-02-18
- Miasto: Antyle Holenderskie
- Liczba postów: 1916
28 września 2012, 10:52
Chyba nie powinna, ale z praktyki wiem, że akurat piersi szybko lubią zalatywać smrodem