Temat: Surowa pierś kurczaka

Mam pytanko. Czy mogę dwa dni trzymać natartą przyprawami i osoloną surową pierś kurczaka? Mam jutro gości i chcę fajnie ją przygotować, ale boję się trzymana od wczoraj po prostu się zaśmierdnie. Jeśli to przygotuję dzisiaj, to nie będzie już taki jak powinno być - chrupiące i świeże.Z góry dzięki za info :)
Pasek wagi
Jeśli będzie leżała w pojemniku natarta przyprawami to moim zdaniem nie powinno się jej nic złego stać
tez tak uważam , w przyprawach nawet lepiej bedzie smakowała
Nic jej nie będzie. Ba, nawet będzie miała intensywniejszy smak;)
Będzie ok:)
Dzięki za odpowiedzi, w takim razie zostawiam ją, a potem dam znać czy wszystko było ok :) Miłego dnia :)
Pasek wagi
Ponoć zamarynowana w jogurcie przyprawach i soku z cytryny może trochę postać 
jeżeli będzie natarta to nie powinna się zepsuć :)
możesz ją trochę polać olejem - wtedy nawet kurczak, który dość szybko się psuje zachowuje świeżość :)

Pasek wagi
Chyba nie powinna, ale z praktyki wiem, że akurat piersi szybko lubią zalatywać smrodem

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.