Temat: WĄTRÓBKA z CEBULKĄ NA PARZE

polecam wszystkim odchudzającym się a zwłaszcza na diecie Dukana wątróbkę przygotowaną na parze. W parowarze w naczyniu do gotowania ryżu na poszatkowanej cebuli ( 1 duża ) ułożyć wątróbkę- najlepiej drobiową- z kurczaka lub indyka i gotować około 30 min. wątróbkę można wcześniej namoczyć w mleku. można jeść z cebulką, jest bardzo smaczna, sycąca- ma dużo białka, mało tłuszczu, prawie wcale węglowodanów i około 130 kcal w 100 gramach!
Pasek wagi
Parowar mam od dość dawna ( wolnowar też!!!! i jadam flaki doskonałe i dietetyczne!!!) , 
kilka dni temu kupiłam nowy parowar bo stary całkiem się zużył. To DOSKONAŁY odchudzacz.!
Przez ostatnich 75 dni schudłam 14kg! Liczę wszystkie kalorie jakie zjadam ( max 800kcal/dzień) NIE ĆWICZĘ! a mam siedzącą pracę!
CO DZIENNIE jem RYBĘ! ( dorsz lub pstrąg na parze z warzywami) i dzisiaj wypróbuję przepis na wątróbkę na parze - bardzo ja lubię :) 
Nie używam cukru ( nie słodzę nic), żadnego tłuszczu nie jem też pieczywa ( żadnych bułek, tostów, czy kanapek!) TYLKO wafle Sunny Corn - wafel wielki i ma tylko 20kcal! Na waflu chudy ser biały, pomidory, sałata, ogórki, chuda wędlina, chudy pasztet - to jest pyszne i ma mało kalorii.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.