Temat: WĄTRÓBKA z CEBULKĄ NA PARZE

polecam wszystkim odchudzającym się a zwłaszcza na diecie Dukana wątróbkę przygotowaną na parze. W parowarze w naczyniu do gotowania ryżu na poszatkowanej cebuli ( 1 duża ) ułożyć wątróbkę- najlepiej drobiową- z kurczaka lub indyka i gotować około 30 min. wątróbkę można wcześniej namoczyć w mleku. można jeść z cebulką, jest bardzo smaczna, sycąca- ma dużo białka, mało tłuszczu, prawie wcale węglowodanów i około 130 kcal w 100 gramach!
Pasek wagi
koniecznie muszę spróbować.. zwłaszcza, że niestety mam anemię, a wątróbka ma mnóstwo żelaza! 
nie lubie wątróbki
ja od kilku lat nie ruszam wątróbki, jakoś się brzydzę
wątróbka przyrządzona w ten sposób ma całkiem inny smak niż tradycyjne duszenie na maśle czy innym tłuszczu!
Pasek wagi
Jakoś nie mogę się ostatnio przekonać do wątróbki , ale może się skusze:)
JA lubię wątróbkę. Pomysł dobry. Na pewno wypróbuję.
Boskie postanowienie noworoczne KWIATUSZEK851885  Dobrze powiedziane i pasuje do mnie jak ulal

Parowar jest super. Ja baaaardzo lubie jesc, a wlasciwie... zrec. Smazone,tlusciutkie , chrupiace. A mimo to zakochalam sie w moim parowarze 'od pierwszego wejrzenia'. Eksploatuje go codziennie i chudne w oczach i najadam sie  jak bak. Dziewczyny - super sprawa w kuchni. POLECAM :-)

 

Właśnie korzystam z podanego przepisu i już mi ślinka cieknie na samą myśl, co będzie na jutrzejszy obiadek :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.