- Dołączył: 2012-06-18
- Miasto:
- Liczba postów: 850
19 września 2012, 12:02
Zaplanowałam sobie, że chociaż raz w tygodniu będę jadła łososia:) W biedronce niedrogo można kupić całkiem fajną porcję, mozecie mi polecic jak ją przyrządzić ?:)
- Dołączył: 2010-05-14
- Miasto:
- Liczba postów: 4034
20 września 2012, 13:04
ile kosztuje ten łosoś z biedronki za kg? :) uwielbiam tą rybę, ale zazwyczaj jest bardzo droga. do biedronki mi nie po drodze, ale skoro piszecie, że fajna cena to chętnie się wybiorę.
- Dołączył: 2012-06-24
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 980
20 września 2012, 13:09
crawfish napisał(a):
ile kosztuje ten łosoś z biedronki za kg? :) uwielbiam tą rybę, ale zazwyczaj jest bardzo droga. do biedronki mi nie po drodze, ale skoro piszecie, że fajna cena to chętnie się wybiorę.
dołączam się do pytania :)
- Dołączył: 2011-11-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 326
20 września 2012, 13:31
crawfish napisał(a):
ile kosztuje ten łosoś z biedronki za kg? :) uwielbiam tą rybę, ale zazwyczaj jest bardzo droga. do biedronki mi nie po drodze, ale skoro piszecie, że fajna cena to chętnie się wybiorę.
Nieco ponad 30 zł. za kilogram.
- Dołączył: 2008-05-23
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 62
21 września 2012, 12:54
Pakowane są tak, że jedno opakowanie to koszt mniej wiecej 10 zł :)
- Dołączył: 2012-09-25
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 18
25 września 2012, 10:37
bardzo lubię łososia ale inne
przepisy na ryby :) ostatnio robiłam łososia w papilotach.
- Dołączył: 2012-09-03
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 109
27 września 2012, 16:07
ja łososia mogę polecić z Selgrosa. jeśli macie możliwość aby tam kupować to wybierzcie się tam. mają tam rewelacyjne świeże ryby i owoce morza. łososia oczywiście też tam mają. najlepsze są tam gotowe szaszłyki z kawałkami filetu z łososia, przetykanego albo ananasem, albo śliwką albo warzywami. ja polecam z ananasem, są przepyszne. czasami mój chłopak przyrządza łososia w piekarniku. najpierw kładzie go na sreberku, dolewa parę kropel oliwy, by nie był za suchy i sypie różne przyprawy - sól, pieprz, wegetę, chilli, bazylię, oregano, albo jeszcze inne, w zależności od humoru. zawija go, i piecze 30 minut w 180stopniach. potem tak pięknie pachnie na talerzu, a jak smakuje! do tego jemy jescze sałatkę z postrzępionek kapusty, z serem fetą, oliwkami i odrobiną sosu vinegre (jakos tak się to pisze :D) i jest przepyszne, polecam każdemu.