Temat: łosoś

Zaplanowałam sobie, że chociaż raz w tygodniu będę jadła łososia:) W biedronce niedrogo można kupić całkiem fajną porcję, mozecie mi polecic jak ją przyrządzić ?:)
ile kosztuje ten łosoś z biedronki za kg? :) uwielbiam tą rybę, ale zazwyczaj jest bardzo droga. do biedronki mi nie po drodze, ale skoro piszecie, że fajna cena to chętnie się wybiorę.
Pasek wagi

crawfish napisał(a):

ile kosztuje ten łosoś z biedronki za kg? :) uwielbiam tą rybę, ale zazwyczaj jest bardzo droga. do biedronki mi nie po drodze, ale skoro piszecie, że fajna cena to chętnie się wybiorę.

dołączam się do pytania :)

crawfish napisał(a):

ile kosztuje ten łosoś z biedronki za kg? :) uwielbiam tą rybę, ale zazwyczaj jest bardzo droga. do biedronki mi nie po drodze, ale skoro piszecie, że fajna cena to chętnie się wybiorę.

Nieco ponad 30 zł. za kilogram.
Pasek wagi

Artekm napisał(a):

crawfish napisał(a):

ile kosztuje ten łosoś z biedronki za kg? :) uwielbiam tą rybę, ale zazwyczaj jest bardzo droga. do biedronki mi nie po drodze, ale skoro piszecie, że fajna cena to chętnie się wybiorę.
Nieco ponad 30 zł. za kilogram.
 
to super, dziękuję :)
Pasek wagi
Pakowane są tak, że jedno opakowanie to koszt mniej wiecej 10 zł :)
bardzo lubię łososia ale inne przepisy na ryby  :) ostatnio robiłam łososia w papilotach.
ja łososia mogę polecić z Selgrosa. jeśli macie możliwość aby tam kupować to wybierzcie się tam. mają tam rewelacyjne świeże ryby i owoce morza. łososia oczywiście też tam mają. najlepsze są tam gotowe szaszłyki z kawałkami filetu z łososia, przetykanego albo ananasem, albo śliwką albo warzywami. ja polecam z ananasem, są przepyszne. czasami mój chłopak przyrządza łososia w piekarniku. najpierw kładzie go na sreberku, dolewa parę kropel oliwy, by nie był za suchy i sypie różne przyprawy - sól, pieprz, wegetę, chilli, bazylię, oregano, albo jeszcze inne, w zależności od humoru. zawija go, i piecze 30 minut w 180stopniach. potem tak pięknie pachnie na talerzu, a jak smakuje! do tego jemy jescze sałatkę z postrzępionek kapusty, z serem fetą, oliwkami i odrobiną sosu vinegre (jakos tak się to pisze :D) i jest przepyszne, polecam każdemu.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.