23 sierpnia 2012, 12:41
Użyłam 150g mąki, 100g masła i łyżeczki cukru. Piecze się już 1 godz. i 10 min w silikonowej formie. Temp. ok. 200'C . Ciasto dalej surowe, nawet nie zarumienione.... Czy jest szansa, że jeszcze się upiecze?
- Dołączył: 2011-08-23
- Miasto:
- Liczba postów: 5376
23 sierpnia 2012, 18:32
widać coś jest na rzeczy, może mikser albo coś, moje babki to mówią że jak się ma @ to nic nie wychodzi :D
23 sierpnia 2012, 19:07
dziwne może za dużo dałaś masła - wiesz to trochę na oko trzeba aż bedzie jak zwarta plastelina potem do lodówki na min 1 h :) i nie natłuszczasz blaszki
23 sierpnia 2012, 19:07
yannis napisał(a):
widać coś jest na rzeczy, może mikser albo coś, moje babki to mówią że jak się ma @ to nic nie wychodzi :D
tartę robi sie paluszkami
23 sierpnia 2012, 19:12
ciasto mieszane paluszkami. @ nie mam (a jak jest to tez nic nie robię bo nic nie wychodzi). W każdym razie w ciepłym piekarniku ciasto doszło do siebie:) Trening czyni mistrza :D Nie ma się co łamać ;)
- Dołączył: 2011-08-23
- Miasto:
- Liczba postów: 5376
23 sierpnia 2012, 19:49
ach no kurczę wiem że tarta palcami, nawet robiłam w sobotę. chyba mi się tak napisało na fali faktu że odebrałam dziś mikser z naprawy ;p
- Dołączył: 2007-06-19
- Miasto: Chicago
- Liczba postów: 8484
23 sierpnia 2012, 20:26
a moze wsadziłaś do zimnego piekarnika i dlatego tak długo trzeba było piec?
23 sierpnia 2012, 20:28
piekarnik ciepły był. No kurcze, nie ma co się już zastanawiać, Po prostu muszę się trzymać dobrych przepisów :)