Temat: ciasto do tarty - pomocy, coś jest nie tak

Użyłam 150g mąki, 100g masła i łyżeczki cukru. Piecze się już 1 godz. i 10 min w silikonowej formie. Temp. ok. 200'C . Ciasto dalej surowe, nawet nie zarumienione.... Czy jest szansa, że jeszcze się upiecze? 
widać coś jest na rzeczy, może mikser albo coś, moje babki to mówią że jak się ma @ to nic nie wychodzi :D
dziwne może za dużo dałaś masła - wiesz to trochę na oko trzeba aż bedzie jak zwarta plastelina potem do lodówki na min 1 h :) i nie natłuszczasz blaszki 

yannis napisał(a):

widać coś jest na rzeczy, może mikser albo coś, moje babki to mówią że jak się ma @ to nic nie wychodzi :D
tartę robi sie paluszkami 
ciasto mieszane paluszkami. @ nie mam (a jak jest to tez nic nie robię bo nic nie wychodzi). W każdym razie w ciepłym piekarniku ciasto doszło do siebie:) Trening czyni mistrza :D Nie ma się co łamać  ;)
ach no kurczę wiem że tarta palcami, nawet robiłam w sobotę. chyba mi się tak napisało na fali faktu że odebrałam dziś mikser z naprawy ;p
a moze wsadziłaś do zimnego piekarnika i dlatego tak długo trzeba było piec?

Pasek wagi
piekarnik ciepły był. No kurcze, nie ma co się już zastanawiać, Po prostu muszę się trzymać dobrych przepisów :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.