- Dołączył: 2012-07-08
- Miasto: Łomża
- Liczba postów: 336
11 sierpnia 2012, 14:26
mam trochę płatów fileta z ryby, jak go smacznie i zdrowo przygotować ? wczoraj jadłem sobie gotowany w warzywach, nie mam pojęcia co dziś ;] doradźcie
11 sierpnia 2012, 15:33
ja znam bardzo fajny sposób:
naczynie żaroodporne wykładasz przekrojonymi w połówki pomidorami i pieczesz je ok. 30 min.
W garnku gotujesz fasolkę szparagową. filety z ryby gotujesz na parze, ale jeśli usmażysz je na patelni teflonowej na małej ilości tłuszczu też będzie ok (ryba oprószona solą i pieprzem).
Rybę kładziesz na pomidorach, wszystko zasypujesz fasolką i pieczesz jeszcze ok 45 min. Pyszne :)
11 sierpnia 2012, 19:35
nie kupuje filetow. zaden sposob nie jest dobry na taka rybe. lepsza swieza np pstrag, karp, z piekarnika - maselko, cytrynka, przyprawy.
filet - ten mrozony to nie jest rybka tylko papka w wodzie