- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 lipca 2012, 12:16
23 lipca 2012, 12:17
23 lipca 2012, 12:39
24 lipca 2012, 10:51
pomidory w zalewie - 100g
przyprawa do kurczaka pikantna - 2 łyżki
posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
makaron penne - 300g
parmezan
brokuły - 1 sztuka
pieprz
cebula - 1sz
toliwa - 30ml
czarne oliwki - 100g
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka pokrój w paski i oprósz przyprawą do kurczaka. Oliwki pokrój w plastry, suszone pomidory w paski, cebulę posiekaj. Brokuły podziel na małe różyczki i obgotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie hartuj przez chwilę w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.Przygotuj garnek z lekko osoloną wodą z dodatkiem oliwy. Doprowadź ją do wrzenia, po czym dodaj makaron. Rozgrzej oliwę na patelni, usmaż zamarynowanego kurczaka, następnie dodaj cebulę, pomidory i oliwki. Po chwili smażenia dodaj ugotowany i odcedzony makaron. Posyp natką pietruszki oraz parmezanem, dodaj brokuły. Piecz w nagrzanym do 200ºC piekarniku przez ok. 20 minut.