- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 lipca 2012, 23:47
20 lipca 2012, 00:00
jak sie samemu je to latwiej jest policzyc kcal, jak sie gotuje gar to latwo przesadzic. wszystko zalezy od zapotrzebowania i rozkladu posilkow na kalorie.
ja mysle ze porcja, jak sama robie to:
zamiast miesa wieprzowego-mieszanego dac czyste wolowe albo z kurczaka. mysle ze 120-50 g powinno starczyc
na sos dac pomidory, ktore sie udusza z miesem. (ja osobiscie preferuje rozrzedzony sos z keczupu albo pol na pol z pomidorami)
ugotowac odpowiednia porcje makaronu - nie wiem jak jesz. no mnie by starczylo z 50-80 g przed gotowaniem
do tego mozna sobie ugotowac warzywa np kalafior albo zrobic salatke/surowke. spaghetti bolognese sie zjadloi nie jest sie glodnym za sprawa warzyw, bo mozna przesadzic z nalozeniem makaronu, jak sie gotuje duzo.
Edytowany przez wrednababa54 20 lipca 2012, 00:04
20 lipca 2012, 00:12
20 lipca 2012, 00:33
Edytowany przez cancri 20 lipca 2012, 00:34
20 lipca 2012, 20:38
Jesteś nowa, radzę zapoznać się z regulaminem forum.Są tu działy, w których zakłada się tematy.Rozbudowa serwisu, nie ma nic wspólnego ze spaghetti.Zwracaj na to uwagę.Druga sprawa, nie krzyczymy na forum.Usuń capslok z tytułu, plus dostosuj go do treści,samo pomocy i wykrzykniki nikomu nic nie mówiMożesz to zrobić poprzez edycję pierwszego postu.i pzdr dla Gubina :D
20 lipca 2012, 21:16