Temat: Soczewica

Zakupiłam soczewicę czerwoną i zieloną, bo ponoć jest dobra gdy się jest na diecie, ale kompletnie nie wiem jak ją się przyrządza i z czym to się je. Która lepsza??? Proszę o radę.
Soczewica jest bogatym zrodlem bialka dlatego jest zalecana na diecie, dobra jest tez Cieciorka, jest bialko jest zbilizone  do bialka miesa, wiec polecam :-)
Bialka roslinne; Głównym źródłem tego typu białka są rośliny strączkowe, takie jak: fasola, bób, groch, soja, cieciorka i soczewica. Białko roślinne nie jest uznawane za najbardziej wartościowe, głównie ze względu na niepełny zestaw aminokwasów, ale jest dobrym uzupełnieniem posiłku złożonego z wcześniej wymienionych produktów. Z kolei białka z takich roślin jak soja, to doskonała alternatywa dla aktywnych 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.