10 lipca 2012, 20:17
Zakupiłam soczewicę czerwoną i zieloną, bo ponoć jest dobra gdy się jest na diecie, ale kompletnie nie wiem jak ją się przyrządza i z czym to się je. Która lepsza??? Proszę o radę.
6 sierpnia 2012, 05:50
Soczewica jest bogatym zrodlem bialka dlatego jest zalecana na diecie, dobra jest tez Cieciorka, jest bialko jest zbilizone do bialka miesa, wiec polecam :-)
6 sierpnia 2012, 05:52
Bialka roslinne; Głównym źródłem tego typu białka są rośliny strączkowe, takie jak: fasola, bób, groch, soja, cieciorka i soczewica. Białko roślinne nie jest uznawane za najbardziej wartościowe, głównie ze względu na niepełny zestaw aminokwasów, ale jest dobrym uzupełnieniem posiłku złożonego z wcześniej wymienionych produktów. Z kolei białka z takich roślin jak soja, to doskonała alternatywa dla aktywnych
Edytowany przez be.alluring 6 sierpnia 2012, 05:54