- Dołączył: 2012-04-01
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 463
23 czerwca 2012, 16:49
Jak przyrządzacie wątróbkę? Jest tania, zdrowa, jak ją zrobić, by była jak najbardziej dietetyczna?
- Dołączył: 2010-12-01
- Miasto: Legionowo
- Liczba postów: 4421
23 czerwca 2012, 16:57
ja robię z cebulką, jabłkiem i cynamonem czyli raczej całkiem zwyczajnie
- Dołączył: 2012-06-23
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 567
23 czerwca 2012, 17:19
duszę z cebulką na wodzie a później jem z korniszonami i kaszą gryczaną -> zdecydowanie najlepsze połączenie
- Dołączył: 2012-06-19
- Miasto: Maciejewo
- Liczba postów: 243
23 czerwca 2012, 17:23
ja tez duszę z cebulką ale przyrządzam z curry i papryką słodką
23 czerwca 2012, 17:34
a ja paruję, a pod koniec solę - i tyle
- Dołączył: 2010-08-13
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 1209
23 czerwca 2012, 21:25
jestem w biol chemie i moja sorka od biologii powiedziała, że jedzenie wątróbki jest niezdrowe ze względu na to, że gromadzą się tak wszystkie toksyny, które takie kurka zjadła. Jednak często na forach napisane jest, że to samo zdrowie. Już nie wiem w końcu :P
23 czerwca 2012, 22:14
iwona124 napisał(a):
jestem w biol chemie i moja sorka od biologii powiedziała, że jedzenie wątróbki jest niezdrowe ze względu na to, że gromadzą się tak wszystkie toksyny, które takie kurka zjadła. Jednak często na forach napisane jest, że to samo zdrowie. Już nie wiem w końcu :P
Dlatego wątróbki nie powinno się jeść za często - bo jest i zdrowa z jednej strony a niezdrowa z drugiej.
Ja przyrządzam tradycyjnie - sól, pieprz i cebulka:)
- Dołączył: 2011-03-01
- Miasto:
- Liczba postów: 504
27 czerwca 2012, 10:32
mocze w mleku,potem odcedzam i osuszam (czasem lekko opruszam mąką) ,podsmażam na oliwie (pare kropel)
dodaje pokrojoną wcześniej cebulkę w piórka pieczarki i jabłuszko
na koniec dużo mielonego pieprzu i troche soli.
- Dołączył: 2011-11-13
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 316
4 lipca 2012, 16:34
Anowela napisał(a):
duszę z cebulką na wodzie a później jem z korniszonami i kaszą gryczaną -> zdecydowanie najlepsze połączenie
ja dokładnie tak samo, czasem z kaszą jęczmienną wiejską, pycha!