Temat: Sernik na zimno z żelatyną prosze o pomoc.

Chciałam wzoraj zrobić sernik na zimno z żelatyną niestety po wymieszaniu z serkami nie udało mi się i masa była lejąca:/ Robiłam pierwszy raz taki z żelatyna i za bardzo nie wiem ile wody trzeba było więc dodałam dwie łyżki żelatyny na dwie szklanki wody także musiało być coś źle i 400g serka homogenizowanego czy ktoś może mi powiedzieć ile powinno być tej żelatyny i na jaką ilość wody?

gosiaaa90 napisał(a):

vierna nie kazdy jest mistrzem w robieniu plackow nie ma ludzi idealnych
Niektórzy po prostu nie rozumieją tego że ktoś może robić coś pierwszy raz
stanowczo za dużo wody, ja rozpuszczam do 400g serka jakieś 1/4 szklanki wody, tyle żeby żelatyna się dobrze rozpuściła:) Mam  nawet w pamiętniku przepis na sernik na zimno jak co;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.