Temat: Kiełbasa

Da się umiec kiełbase w piekarniku ? Bo jak sobie podsmaże na patelni to więcej kalorii będzie
Pasek wagi

artosis napisał(a):

w kielbasie slaskiej nie ma tluszczu ? :) juz dziewczyny powiedzialy jak sie smazy na sucho tak jakbys robila na grillu :) nakroj ja albo przekroj na pol i na patelnie
hehe oczywiście, że jest tłuszcz w kiełbasie śląskiej :) Zrobię tam jak mi radzicie. Dziękuję :) A nic się nie stanie z tą patelnią nie przypali się jak zacznę tak bez niczego piec ?
Pasek wagi
nie powinno Ci się nic przypalić, tylko nie dawaj za dużego ognia na początku. No i ponakrywaj kiełbasę, żeby się tłuszcz wytopił.
Praktycznie większość jedzenia da się usmażyć bez tłuszczu, najlepiej na patelni teflonowej lub ceramicznej.
Kiełbasa na wszelakich dietach to koszmarny pomysł, ale jeżeli bardzo chcesz to ja polecam z piekarnika - jak ponacinasz to tłuszczyk fajnie się wytopi i spłynie; na patelni kiełbasa cały czas będzie otoczona własnym tłuszczem.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.