- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 1873
17 czerwca 2012, 16:57
Da się umiec kiełbase w piekarniku ? Bo jak sobie podsmaże na patelni to więcej kalorii będzie
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 1873
17 czerwca 2012, 19:04
artosis napisał(a):
w kielbasie slaskiej nie ma tluszczu ? :) juz dziewczyny powiedzialy jak sie smazy na sucho tak jakbys robila na grillu :) nakroj ja albo przekroj na pol i na patelnie
hehe oczywiście, że jest tłuszcz w kiełbasie śląskiej :) Zrobię tam jak mi radzicie. Dziękuję :) A nic się nie stanie z tą patelnią nie przypali się jak zacznę tak bez niczego piec ?
18 czerwca 2012, 07:29
nie powinno Ci się nic przypalić, tylko nie dawaj za dużego ognia na początku. No i ponakrywaj kiełbasę, żeby się tłuszcz wytopił.
Praktycznie większość jedzenia da się usmażyć bez tłuszczu, najlepiej na patelni teflonowej lub ceramicznej.
- Dołączył: 2012-06-11
- Miasto: Karpacz
- Liczba postów: 128
18 czerwca 2012, 08:45
Kiełbasa na wszelakich dietach to koszmarny pomysł, ale jeżeli bardzo chcesz to ja polecam z piekarnika - jak ponacinasz to tłuszczyk fajnie się wytopi i spłynie; na patelni kiełbasa cały czas będzie otoczona własnym tłuszczem.