Temat: Kiełbasa

Da się umiec kiełbase w piekarniku ? Bo jak sobie podsmaże na patelni to więcej kalorii będzie
Pasek wagi
Pewnie się da, tak jak wszystko inne. Ale osobiście nie próbowałam.
jak sobie usmazysz na patelni bez tluszczu to bedzie dokladnie tyle samo co w piekarniku - duuuuzo za duzo tluszczu w takiej kielbasie.ZLy wybor wg mnie

artosis napisał(a):

jak sobie usmazysz na patelni bez tluszczu to bedzie dokladnie tyle samo co w piekarniku - duuuuzo za duzo tluszczu w takiej kielbasie.ZLy wybor wg mnie
To jest kiełbaska śląska :) A jak się smaży na patelni bez tłuszczu ?
Pasek wagi

Natka2018 napisał(a):

Da się umiec kiełbase w piekarniku ? Bo jak sobie podsmaże na patelni to więcej kalorii będzie


Haha patelnia sama z siebie nie dodaje tłuszczu :D:D

Jak już musisz ja jeść to podsmaż na patelni na sucho - i tak wytopi się z niej tłuszcz i się fajnie usmaży, a potem nie wylewaj tego tłuszczu z patelni na talerz tylko go zostaw w spokoju, przynajmniej oszczędzisz sobie trochę kalorii:)
W piekarniku tez możesz upiec, ale nie wytopi Ci się tak ładnie jak an patelni.
normalnie, wkłada się na patelnie bez tłuszczu:P możesz sobie na pół przekroić

Chloe. napisał(a):

Jak już musisz ja jeść to podsmaż na patelni na sucho - i tak wytopi się z niej tłuszcz i się fajnie usmaży, a potem nie wylewaj tego tłuszczu z patelni na talerz tylko go zostaw w spokoju, przynajmniej oszczędzisz sobie trochę kalorii:) W piekarniku tez możesz upiec, ale nie wytopi Ci się tak ładnie jak an patelni.

nesja napisał(a):

normalnie, wkłada się na patelnie bez tłuszczu:P możesz sobie na pół przekroić
Wiem, że to śmieszne brzmi, ale byłam uczona, że trzeba zawsze smalec albo olej dodać, aby się usmażyłam dobrze. A przecież to jeszcze więcej kalorii jest wtedy. Nigdy nie próbowałam tak jak mi radzisz.
Pasek wagi

Chloe. napisał(a):

Natka2018 napisał(a):

Da się umiec kiełbase w piekarniku ? Bo jak sobie podsmaże na patelni to więcej kalorii będzie
Haha patelnia sama z siebie nie dodaje tłuszczu :D:DJak już musisz ja jeść to podsmaż na patelni na sucho - i tak wytopi się z niej tłuszcz i się fajnie usmaży, a potem nie wylewaj tego tłuszczu z patelni na talerz tylko go zostaw w spokoju, przynajmniej oszczędzisz sobie trochę kalorii:) W piekarniku tez możesz upiec, ale nie wytopi Ci się tak ładnie jak an patelni.
Wiem, że to śmieszne brzmi, ale byłam uczona, że trzeba zawsze smalec albo olej dodać, aby się usmażyłam dobrze. A przecież to jeszcze więcej kalorii jest wtedy. Nigdy nie próbowałam tak jak mi radzisz.
Pasek wagi
w kielbasie slaskiej nie ma tluszczu ? :) juz dziewczyny powiedzialy jak sie smazy na sucho tak jakbys robila na grillu :) nakroj ja albo przekroj na pol i na patelnie

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.