14 czerwca 2012, 20:01
Słuchajcie, potrzebuję Waszego doświadczenia i inwencji twórczej ;) Mam w lodówce mięso gulaszowe i pieczarki, które muszę zjeść. Poza tym rzeczy standardowe typu ryż, kasza, makaron, ziemniaki, śmietana, jajka, itd. W razie co mogę jakieś drobiazgi dokupić ;) Tylko powiedzcie mi co można z tego zrobić dobrego i w miarę dietetycznego? Nie chciałabym typowego gulaszu, bo wiadomo- sos. Doradzicie coś?
- Dołączył: 2012-06-11
- Miasto: Karpacz
- Liczba postów: 128
15 czerwca 2012, 14:26
Nie zagęszczaj, mięso gulaszowe samo w sobie jest kaloryczne, najlepiej podać to z czymś zdrowym i w możliwie chudej postaci :) Czyli bez śmietan, oleju itp. Wykorzystaj ten sosik i tłuszczyk, który wypłynie z mięska :) Troszkę marchewki, pietruszki, cukini lub innych zdrowych dodatków, z kaszą lub brązowym ryżem będzie świetne. Z makaronem zresztą też.