14 czerwca 2012, 20:01
Słuchajcie, potrzebuję Waszego doświadczenia i inwencji twórczej ;) Mam w lodówce mięso gulaszowe i pieczarki, które muszę zjeść. Poza tym rzeczy standardowe typu ryż, kasza, makaron, ziemniaki, śmietana, jajka, itd. W razie co mogę jakieś drobiazgi dokupić ;) Tylko powiedzcie mi co można z tego zrobić dobrego i w miarę dietetycznego? Nie chciałabym typowego gulaszu, bo wiadomo- sos. Doradzicie coś?
- Dołączył: 2012-03-15
- Miasto: I Tu I Tam
- Liczba postów: 189
14 czerwca 2012, 20:03
mi by wyszła zapiekanka na pewno tylko sera brak
- Dołączył: 2011-04-12
- Miasto: Gdzies
- Liczba postów: 1456
14 czerwca 2012, 20:04
sos wcale nie musi byc kaloryczny ,bo nie musisz go zatrzepywac maka i smietana ;/ wystarczy pomyslec i dac troche wiecej warzyw i czesc zmiksowac i dodac do sosu i bach masz gotowe ...
- Dołączył: 2011-07-12
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 5751
14 czerwca 2012, 20:04
a ja bym jednak zrobila gulasz, ale dodala jeszcze marchew i cebule, nie zageszczala sosu, tylko polala normalnie tym kasze mmm
moj gulasz bez zageszczonego sosu mąką :) (dodalam troche siemia lnianego)
Edytowany przez Chiii 14 czerwca 2012, 20:08
- Dołączył: 2010-08-02
- Miasto: Wejherowo
- Liczba postów: 3916
14 czerwca 2012, 20:05
kup mocarelle lighit i będzie zapiekanka
- Dołączył: 2010-11-24
- Miasto: Dolina Słoni
- Liczba postów: 14535
14 czerwca 2012, 20:08
szaszłyk - mięso przyprawić przyprawą do grilla,nadziewać na zmianę pieczarką i cebulą
pulpety (jeśli masz maszynkę do mielenia)
zupa gulaszowa
pieczeń rzymska
- Dołączył: 2012-03-15
- Miasto: I Tu I Tam
- Liczba postów: 189
14 czerwca 2012, 20:09
pyszny sos z przecieru pomidorowego(a jeszcze lepiej z pomidorków) activi naturalnej i mnustwa ziół tych zielonych i suszonych! ja dziś taki robiłam i był bombowy
- Dołączył: 2012-04-15
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 653
14 czerwca 2012, 20:14
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/gulasz_wegierski2
Wywalasz smalec i jest pyyycha :D
14 czerwca 2012, 20:24
Ugotuj sobie trochę ryżu czy coś tam na co masz ochotę i do tego gulasz,ale na wodzie i dużo warzyw:)
- Dołączył: 2012-06-11
- Miasto: Karpacz
- Liczba postów: 128
15 czerwca 2012, 14:26
Nie zagęszczaj, mięso gulaszowe samo w sobie jest kaloryczne, najlepiej podać to z czymś zdrowym i w możliwie chudej postaci :) Czyli bez śmietan, oleju itp. Wykorzystaj ten sosik i tłuszczyk, który wypłynie z mięska :) Troszkę marchewki, pietruszki, cukini lub innych zdrowych dodatków, z kaszą lub brązowym ryżem będzie świetne. Z makaronem zresztą też.