Temat: Co można z tego zrobić?

Słuchajcie, potrzebuję Waszego doświadczenia i inwencji twórczej ;) Mam w lodówce mięso gulaszowe i pieczarki, które muszę zjeść. Poza tym rzeczy standardowe typu ryż, kasza, makaron, ziemniaki, śmietana, jajka, itd. W razie co mogę jakieś drobiazgi dokupić ;) Tylko powiedzcie mi co można z tego zrobić dobrego i w miarę dietetycznego? Nie chciałabym typowego gulaszu, bo wiadomo- sos. Doradzicie coś?
mi by wyszła zapiekanka na pewno tylko sera brak 
Pasek wagi
 sos wcale nie musi byc kaloryczny ,bo nie musisz go zatrzepywac maka i smietana ;/ wystarczy pomyslec i dac troche wiecej warzyw i czesc zmiksowac i dodac do sosu i bach masz gotowe ...
Pasek wagi
a ja bym jednak zrobila gulasz, ale dodala jeszcze marchew i cebule, nie zageszczala sosu, tylko polala normalnie tym kasze mmm

moj gulasz bez zageszczonego sosu mąką :) (dodalam troche siemia lnianego)

kup mocarelle lighit i będzie zapiekanka
szaszłyk - mięso przyprawić przyprawą do grilla,nadziewać na zmianę pieczarką i cebulą
pulpety (jeśli masz maszynkę do mielenia)
zupa gulaszowa
pieczeń rzymska
pyszny sos z przecieru pomidorowego(a jeszcze lepiej z pomidorków) activi naturalnej i mnustwa ziół tych zielonych i suszonych! ja dziś taki robiłam i był bombowy
Pasek wagi
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/gulasz_wegierski2

Wywalasz smalec i jest pyyycha :D
Ugotuj sobie trochę ryżu czy coś tam na co masz ochotę i do tego gulasz,ale na wodzie i dużo warzyw:)
Nie zagęszczaj, mięso gulaszowe samo w sobie jest kaloryczne, najlepiej podać to z czymś zdrowym i w możliwie chudej postaci :) Czyli bez śmietan, oleju itp. Wykorzystaj ten sosik i tłuszczyk, który wypłynie z mięska :) Troszkę marchewki, pietruszki, cukini lub innych zdrowych dodatków, z kaszą lub brązowym ryżem będzie świetne. Z makaronem zresztą też.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.