11 czerwca 2012, 13:18
Cześć.
![]()
Nie znam się za bardzo na gotowaniu, więc postanowiłam zapytać Was o to, co robicie z mąki pełnoziarnistej żytniej lub z mąki orkiszowej. Znacie jakieś dobre przepisy? Takie, które już same wypróbowałyście.
- Dołączył: 2011-10-12
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3344
11 czerwca 2012, 13:32
Ja robię chleby, bułki, pancakesy...:)
11 czerwca 2012, 13:40
po prostu rób to, co można robić ze zwykłej pszennej.
- Dołączył: 2009-11-03
- Miasto: Załom
- Liczba postów: 1998
11 czerwca 2012, 13:53
ciasta,pierogi,ciasteczka
- Dołączył: 2012-06-06
- Miasto: Wszedzień
- Liczba postów: 550
11 czerwca 2012, 13:56
własnie robie nalesiki ale skubane sie rozwalaja
Macie jakies fajne przepisy?
11 czerwca 2012, 15:11
No właśnie chodzi mi o to, że jak robie np. naleśniki z tej mąki to mi się rozwalają... Tak samo muffiny itp. Nie wiem, co zrobić, żeby się nie rozwalały i były takie, jakie są z mąki pszennej (fizycznie).
- Dołączył: 2007-07-09
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 4855
11 czerwca 2012, 16:15
Jeżeli naleśniki się rozwalają to proponuję zrobić 1:1 z mąki pszennej i pełnoziarnistej :)
11 czerwca 2012, 17:19
Robiłam już tak. Sęk w tym, że ja chciałabym zrobić z samej mąki pełnoziarnistej, ale to chyba nie na moje umiejętności kulinarne...