- Dołączył: 2011-06-11
- Miasto: Radzyń Chełmiński
- Liczba postów: 799
8 czerwca 2012, 13:36
Jak w temacie. W necie pełno rożnych przepisów ale mnie chodzi o takie sprawdzone, z pierwszej ręki. Macie jakieś pyszne i ulubione?
8 czerwca 2012, 13:40
Sałatka proteinowa:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 małe ogórki kiszone
- 4 paluszki surimi
- szczypiorek
- pół kubeczka jogurtu naturalnego + łyżeczka musztardy + sól/pieprz
Wszystko pokroić, wymieszać, odstawić do lodówki żeby się przegryzło i zajadać. \
Jest pyszna :)
- Dołączył: 2011-02-18
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3512
8 czerwca 2012, 13:56
Ja robię taką:
- jajka na twardo
- surimi
- rzodkiewki
- szczypiorek
- ogórek zielony
- majonez// jogurt naturalny
- przyprawy wedle uznania
- Dołączył: 2009-05-20
- Miasto:
- Liczba postów: 15489
8 czerwca 2012, 13:58
surimi, seler naciowy, jogurt, orzeczy włoskie
ostatnio w chińckiej restauracji jadłam w cieście sezamowym i były niesamowite
8 czerwca 2012, 14:25
surimi, brokuły, kukurydza i papryka z majonezem lub ketchupem :D
- Dołączył: 2010-03-29
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 766
9 czerwca 2012, 20:30
ja robię paluszki surimi na ciepło - z makaronem, cebulką, pieczarkami i pesto
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Paradera
- Liczba postów: 2365
11 czerwca 2012, 11:52
sama nie lubię surimi, ale dużo osób chwali moją imprezową sałatkę: paluszki surimi + ryż (niestety paraboiled, ale inny się nie nadaje), ogórek świeży, koperek, sos majonezowo- jogurtowy (śmietanowy) [majonez, jogurt lub smietana, łyżeczka cukry, sól, pieprz, chilli w płatkach. sałatkę podaję na listkach cykorii jako łódeczki, do ozdoby: szczypiorek i kielki słonecznika
- Dołączył: 2011-06-11
- Miasto: Radzyń Chełmiński
- Liczba postów: 799
11 czerwca 2012, 14:02
Robiłam na imprezę sobotnią. Improwizacja ale wyszła pyszna.
surimi, ziemniaki gotowane i drobniusieńko pokrojone, ananas drobno pokrojony, ok. 1/2 puszki kukurydzy, koperek + majonez
Kaloryczna ale .... mniammmmmm
- Dołączył: 2012-04-26
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 966
11 czerwca 2012, 19:49
ja pisałam już w temacie brokułowym, ale mogę i tutaj:
1 mini sałata rzymska
pół brokuła
100g paluszków krabowych
3 łyżki jogurtu naturalnego
pieprz
sól
łyżka posiekanego koperku
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy na parze (5-10 min w zależności jaki stopień miękkości lubimy).
Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki.
Surimi kroimy w kawałki.
Jogurt mieszamy ze szczyptą soli (można zrezygnować by było zdrowiej) i pieprzu oraz z posiekanym koperkiem.
Wszystkie produkty wrzucamy do miski, polewamy sosem.
smacznego :)