Temat: pieczona owsianka

Polecam jako urozmaicenie śniadania. Jest 100x lepsza od zwykłej.
Do miseczki żaroodpornej wsypuję 3 łyżeczki płatków owsianych (błyskawiczne są lepsze w tym wypadku). Można je odrobinkę posłodzić cukrem/słodzikiem/miodem (ja używam cukru wanilinowego)
Zalewam mlekiem, aby przykryło płatki.
Na to owoce/dodatki, aby stworzyć kolejną warstwę.
Potem znów 3 łyżeczki płatków (+ew odrobinka cukru), mleko, dodatki ... aż porcja będzie satysfakcjonująca:)

Najpyszniejsza jest wersja z bananem, który się świetnie rozpieka. Na samej górze z dodatkiem kilku orzechów laskowych i kakao/ pokruszonej kostki czekolady
Pewnie będzie też dobre z jabłkiem i cynamonem:)



Uwielbiam owsiankę,napewno wypróbuję ten przepis
Zrobię taką, a co ! :D
super moze taka zrobie:))

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.