Temat: Szpinak z kluskami pene.

Chciałabym zrobić dziś kluski ze szpinakiem ostatnio jadłam u teściowej i były pyszne tylko dokładnie nie wiem jak zrobić ten szpinak aby był miękki i wiadomo smaczny czy ktoś może mi powiedzieć jak takie danie się robi?

barankowo1 napisał(a):

szpinak na patelnie, dodaj ząbek czosnku, możesz dać trochę gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku.kurczaka normalnie usmaż tak jak smażysz :) i na koniec zmieszaj jedno z drugim :)
Ja nie robię z kurczakiem tylko z kluskami:D
ja tak przyrządzam szpinak : dodaję łyżkę masła, sól i pieprz, rozbełtane jajko + śmietana i dodatkowo jak w lodówka pełna - to ser pleśniowy cały trójkąt :) i pyyycha ! :) smacznego
Pasek wagi
Polecam stronę wielkie zarcie 
Pasek wagi
szpinak mieknie w kilka sekund, ja robie tak ze na masle podsmazam 4-5 zabkow czosnku, po chwili dodaje szpinak, dusze go kilka minut, na koniec dodaje 2-3 lyzki smietany, doprawiam sola, piperzem, galka muszkatalowa i juz

Laguna20 napisał(a):

midzikk napisał(a):

Ja robię tak - szpinak na patelnię, chwilę podusić, dodaję czosnek, cebulę, przyprawy i śmietanę.Szpinak świeży bardzo szybko zmięknie.
Ale zalać go wodą jak będę dusić? I ile tego czosnku cebuli i śmietany.

nie trzeba, już sam szpinak puści wodę.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.