1 czerwca 2012, 11:40
Chciałabym zrobić dziś kluski ze szpinakiem ostatnio jadłam u teściowej i były pyszne tylko dokładnie nie wiem jak zrobić ten szpinak aby był miękki i wiadomo smaczny czy ktoś może mi powiedzieć jak takie danie się robi?
- Dołączył: 2011-10-12
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3344
1 czerwca 2012, 11:41
A masz szpinak świeży czy mrożony?
1 czerwca 2012, 11:45
marta.g napisał(a):
A masz szpinak świeży czy mrożony?
Dziś będę na targu to kupię świeży tak koło 30 deko myślę ze wystarczy zresztą nikt oprócz mnie nie będzie jadł tego;)
1 czerwca 2012, 11:47
Ciasteczko25 napisał(a):
zadzwoń do teściowej :)
Teściowa mi n ie ptrafi wytłumaczyć zresztą ona jakoś tlusto robila to
- Dołączył: 2006-11-08
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 962
1 czerwca 2012, 11:48
Ja robię tak - szpinak na patelnię, chwilę podusić, dodaję czosnek, cebulę, przyprawy i śmietanę.
Szpinak świeży bardzo szybko zmięknie.
1 czerwca 2012, 11:49
midzikk napisał(a):
Ja robię tak - szpinak na patelnię, chwilę podusić, dodaję czosnek, cebulę, przyprawy i śmietanę.Szpinak świeży bardzo szybko zmięknie.
Ale zalać go wodą jak będę dusić? I ile tego czosnku cebuli i śmietany.
- Dołączył: 2011-10-12
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3344
1 czerwca 2012, 11:49
Ja po prostu przelewam szpinak wrzątkiem, kroję go i podsmażam na oliwie z oliwek z czosnkiem i doprawiam. Do tego makaron pene (najpierw gotuję) i dorzucam na patelkę na chwilkę. Ja to robię z filetem z kurczaka lub łososiem wędzonym i śmietaną :)
- Dołączył: 2012-05-15
- Miasto:
- Liczba postów: 3543
1 czerwca 2012, 11:55
ja smażę lekko poszatkowany na odrobinie oliwy z czosnkiem- chwilka
tylko weź pod uwagę, że z torby szpinaku zrobi Ci się garstusia malutka
- Dołączył: 2012-05-26
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1531
1 czerwca 2012, 11:55
szpinak na patelnie, dodaj ząbek czosnku, możesz dać trochę gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku.
kurczaka normalnie usmaż tak jak smażysz :) i na koniec zmieszaj jedno z drugim :)