19 maja 2012, 15:01
macie jakieś pomysły na fasolkę szparagową bez bułki tartej i masełka ?:)) Z tym że raczej nie w sałatkach, a jako fasolkę samą w sobie :D
- Dołączył: 2011-11-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 326
19 maja 2012, 15:06
Z sosem pomidorowym i czosnkiem.
19 maja 2012, 15:21
Może z sosem sojowym i sezamem :)
- Dołączył: 2011-10-10
- Miasto: Włocławek
- Liczba postów: 5531
19 maja 2012, 15:25
ja lubie jeść ją z bardzo ostrym ketchupem:) pycha!!
19 maja 2012, 15:30
ja uwielbiam takie kombinacje:
-samiusieńka, ugotowana w wodzie lub na parze
-posypana sezamem
-z jajkiem w koszulce
-podsmażony na małej ilości oliwy (nie należy się jej bać, samo zdrowie) czosnek przez praskę, do tego wrzucona na chwilę na patelnię fasolka <3
-z patelni (może być teflonowej bez oliwy, choć lepsza z ) z przyprawami, ziołami: oregano, tymianek, bazylia, estragon, jakie tylko lubisz
Edytowany przez rewel 19 maja 2012, 15:31
19 maja 2012, 16:02
ugotowana i wymieszana z papryką uduszoną z cebulką, pychota!!!
- Dołączył: 2010-08-15
- Miasto: Kraina Marzeń
- Liczba postów: 4631
19 maja 2012, 16:03
Ja gotuję fasolkę szparagową. Później wrzucam na patelnię ,podlewam wodą i sypię płaską łyżkę bułki tartej. Wychodzi bardzo dobra a dodatkowe kcal to tylko 30 kcal(tyle ma łyżka bułki tartej) ;>
- Dołączył: 2012-03-17
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1451
19 maja 2012, 16:07
Ja sypię po prostu samą bułkę, nakładam na chwilę pokrywkę, żeby zaparowało i voila! :D