15 maja 2012, 15:16
Jak zrobić zupę pomidorowa niskokaloryczna? Jakiś prosty, sprawdzony przepis ktoś zna? Żeby nie był za bardzo trudny i drogi w przygotowaniu.
- Dołączył: 2011-03-08
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 7666
15 maja 2012, 15:18
Koncentrat pomidorowy marchewka, seler, kawałek pora. Zagotować, a potem jeść z ryżem czy makaronem.
Nie wiem jak pomidorowa moze być wysokokaloryczna...
- Dołączył: 2011-03-14
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 8533
15 maja 2012, 15:22
cebulke "podsmazyc " moze byc na sucho bez tluszczu z odrobina wody dodac koncentrat i ogotowac przez 15 minut.Rosl mozna niskokaloryczny z kostki rosolowej dodac marcheke i zagotowac az marchewka bedzie miekka.Przecier przecedzic do rosolu dodac odrobine mleka i gotowe ! i uwierz mi jest pyyyyyszna :)
- Dołączył: 2010-01-25
- Miasto: Lafayette In
- Liczba postów: 2525
15 maja 2012, 15:24
kostki, ee..
ja tam wolę normalnie na kości gotować
- Dołączył: 2007-07-02
- Miasto: Wro
- Liczba postów: 8570
15 maja 2012, 15:25
Polecam zagotować normalnie warzywa i miksować je blenderem, żeby wyszła gęsta zupa, wtedy nie trzeba sobie dodawać żadnych makaronów ani ryżu. Do zabielenia, jeśli ktoś lubi, świetnie nada się jogurt naturalny.
- Dołączył: 2010-08-15
- Miasto: Kraina Marzeń
- Liczba postów: 4631
15 maja 2012, 15:27
ja gotuję wodę z kostką warzywną+włoszczyzną. Jak się zagotuje daję ryż. Jak ryż miękki koncentrat+przyprawy. I gotowa ;)
- Dołączył: 2011-03-14
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 8533
15 maja 2012, 15:33
cancri napisał(a):
A zupy pomidorowe z przecieru są w ogóle zdrowe?
przecier jest podobno zdrowszy niz normalne swieze pomidory i ma wiecej korzystnych wlasciwiosci.Dlaczego mialby byc niezdrowy przeciez nic do niego nie dodaja - przynajmniej nie do tego ktory ja kupuje
15 maja 2012, 15:35
ja robię tak; puszeczka koncentratu pomidorowego, 1,5 kostki bulionu, czasami dodatkowo gotuję na piersi z kurczaka, a potem już na talerzu sporo jogurtu naturalnego i ryżu ;D pyszna wychodzi!