Temat: Zupa pomidorowa

Jak zrobić zupę pomidorowa niskokaloryczna? Jakiś prosty, sprawdzony przepis ktoś zna? Żeby nie był za bardzo trudny i drogi w przygotowaniu.
Koncentrat pomidorowy marchewka, seler, kawałek pora. Zagotować, a potem jeść z ryżem czy makaronem.
Nie wiem jak pomidorowa moze być wysokokaloryczna...
Pasek wagi
cebulke "podsmazyc " moze byc na sucho bez tluszczu z odrobina wody dodac koncentrat i ogotowac przez 15 minut.Rosl mozna niskokaloryczny z kostki rosolowej dodac marcheke i zagotowac az marchewka bedzie miekka.Przecier przecedzic do rosolu dodac odrobine mleka i gotowe ! i uwierz mi jest pyyyyyszna :)
kostki, ee..
ja tam wolę normalnie na kości gotować
Polecam zagotować normalnie warzywa i miksować je blenderem, żeby wyszła gęsta zupa, wtedy nie trzeba sobie dodawać żadnych makaronów ani ryżu. Do zabielenia, jeśli ktoś lubi,  świetnie nada się jogurt naturalny.
Pasek wagi
ja gotuję wodę z kostką warzywną+włoszczyzną. Jak się zagotuje daję ryż. Jak ryż miękki koncentrat+przyprawy. I gotowa ;)

cancri napisał(a):

A zupy pomidorowe z przecieru są w ogóle zdrowe?


przecier jest podobno zdrowszy niz normalne swieze pomidory i ma wiecej korzystnych wlasciwiosci.Dlaczego mialby byc niezdrowy przeciez nic do niego nie dodaja - przynajmniej nie do tego ktory ja kupuje
ja robię tak; puszeczka koncentratu pomidorowego, 1,5 kostki bulionu, czasami dodatkowo gotuję na piersi z kurczaka, a potem już na talerzu sporo jogurtu naturalnego i ryżu ;D pyszna wychodzi!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.