Temat: seler naciowy

lubicie? jecie? w jakiej formie? ja dziś kupiłam 1 raz i nie wiem co z nim zrobić, są w necie jakieś przepisy, ale może polecicie coś sprawdzonego?
Selera dodaje do zup
Pasek wagi
naciowego?
zrob sok w sokowirówce, dodaj marchwi, da sie wtedy wypic, najlepiej na czczo :)
Pasek wagi
ja chrupie selera surowego - maczajac w sosie z jogurtu naturalnego i czosnku :)
Koktajl selerowo-imbirowy: seler zmiksuj z imbirem, dodaj jogurt naturalny (mały kubek) i dwie łyżeczki otrąb pszennych. Piję do śniadania lub kolacji - smacznego .
jadłam kiedyś pyszną sałatkę z pieczoną piersią z kurczaka, właśnie selerem naciwym, winogronami i orzechami włoskimi prażonymi... było tam coś jeszcze, ale nie pamiętam ;/ jeśli znajdziesz podobny przepis w necie, to wypróbuj koniecznie! :D w innej postaci za selerem naciowym nie przepadam ;/ 
Dobry jest do różnych dipów (np. czosnkowego) do 'pochrupania'. Można też zrobić sałatkę z wędzonych kęsków piwnych, selera, kukurydzy i majonezu (dość kaloryczna). 
z dipami. zamiast chipsow przed tv, razem z marchewka, pokrojony na paseczki
dipy tez jakies fajne: paprykowe, guacamole albo cebulkowy/czosnkowy

:D caly wielki seler (nie do przejedzenia) ma 60 kcal. niesamowite ;P mniej niz jeden cukierek nieraz
Seler naciowy jest pycha :)
- zblendowany w zielonym smoothie z bananem i szpinakiem (jak mam, to daję jeszcze awokado i jabłko)
- zblendowany z sokiem marchewkowym
- w sałatkach (np. sałata, ser pleśniowy, seler naciowy, orzechy włoskie, winogrona)
- w leczo, sosach pomidorowych
- w jajecznicy i w omlecie
- no i do chrupania z dipami

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.