- Dołączył: 2009-04-24
- Miasto: Góra
- Liczba postów: 7960
13 maja 2012, 18:06
lubicie? jecie? w jakiej formie? ja dziś kupiłam 1 raz i nie wiem co z nim zrobić, są w necie jakieś przepisy, ale może polecicie coś sprawdzonego?
- Dołączył: 2012-01-24
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1885
13 maja 2012, 18:10
zrob sok w sokowirówce, dodaj marchwi, da sie wtedy wypic, najlepiej na czczo :)
- Dołączył: 2011-12-14
- Miasto: Iglo
- Liczba postów: 427
13 maja 2012, 18:12
ja chrupie selera surowego - maczajac w sosie z jogurtu naturalnego i czosnku :)
- Dołączył: 2009-10-20
- Miasto: -
- Liczba postów: 3619
13 maja 2012, 18:13
Koktajl selerowo-imbirowy: seler zmiksuj z imbirem, dodaj jogurt naturalny (mały kubek) i dwie łyżeczki otrąb pszennych. Piję do śniadania lub kolacji - smacznego
![]()
.
- Dołączył: 2012-01-14
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 694
13 maja 2012, 18:14
jadłam kiedyś pyszną sałatkę z pieczoną piersią z kurczaka, właśnie selerem naciwym, winogronami i orzechami włoskimi prażonymi... było tam coś jeszcze, ale nie pamiętam ;/ jeśli znajdziesz podobny przepis w necie, to wypróbuj koniecznie! :D w innej postaci za selerem naciowym nie przepadam ;/
13 maja 2012, 18:17
Dobry jest do różnych dipów (np. czosnkowego) do 'pochrupania'. Można też zrobić sałatkę z wędzonych kęsków piwnych, selera, kukurydzy i majonezu (dość kaloryczna).
- Dołączył: 2010-10-08
- Miasto:
- Liczba postów: 1093
13 maja 2012, 18:18
z dipami. zamiast chipsow przed tv, razem z marchewka, pokrojony na paseczki
dipy tez jakies fajne: paprykowe, guacamole albo cebulkowy/czosnkowy
:D caly wielki seler (nie do przejedzenia) ma 60 kcal. niesamowite ;P mniej niz jeden cukierek nieraz
- Dołączył: 2010-08-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3186
13 maja 2012, 18:19
Seler naciowy jest pycha :)
- zblendowany w zielonym smoothie z bananem i szpinakiem (jak mam, to daję jeszcze awokado i jabłko)
- zblendowany z sokiem marchewkowym
- w sałatkach (np. sałata, ser pleśniowy, seler naciowy, orzechy włoskie, winogrona)
- w leczo, sosach pomidorowych
- w jajecznicy i w omlecie
- no i do chrupania z dipami