- Dołączył: 2012-03-30
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1862
11 kwietnia 2012, 15:52
W zbiorze moich przypraw znalazła się kurkuma ale nie ma pojęcia jak ją wykorzystać, jak smakuje i do czego będzie pasować?
Używacie?
- Dołączył: 2010-12-27
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 549
13 kwietnia 2012, 22:21
Ja dodaję kurkumę do wszystkich zup razem z tymiankiem i imbirem. Trzeba tylko uważać, aby nie przesadzić z ilością, bo silnie koloryzuje.
- Dołączył: 2006-02-21
- Miasto: Jeddah
- Liczba postów: 147
14 kwietnia 2012, 17:09
Ja kurkume dodaje do wielu rzeczy, nawet ciutke do rosolu - nadaje sliczny kolor.. nie uzywam vegety - bo to sama sztucznosc..
poza tym: do ryzu, mies - nawet marynat do grilowania, pulpetow itp. do panierki do ryby, do salatek z ryzem czy kuskusem... smaku specjalnego ona nie ma, ale nei mozna przesadzic z nia... przede wszystkim barwi jedzonko, i wspomaga trawienie.