16 marca 2012, 11:55
Dziewczyny macie jakieś fajne dietetyczne przepisy na rybę?
Ja dziś sobie wymyśliłam że pokroję filet w kostkę zamarynuję przez godz w 2 łyżkach oliwy z oliwek z
ziołami, podsmażyłam to później, dolałam pól szklanki wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego i łyżkę
śmietany, coś innego jak na postny piątek i na prawdę dobre.
16 marca 2012, 12:20
agataq napisał(a):
lubię fileta z halogena skropionego cytryną i obsypanego koperkiema kiedyś zrobiłam ( gdy mintaj po rozmrożeniu okazał się frędzlami a nie filetem) farsz z ryby koperku i jajka, wyłożyłam to na płat francuskiego i zapiekłam... Było pyszne na gorąco i na zimno :)
Przez chwilę zastanawiałam się co to za ryba "halogen".
![]()
Jestem geniuszem, wiem
![]()
Ja lubię filety z mintaja w marynacie koperkowo- czosnkowej + jakieś zioła albo najzwyklejsza przyprawa do ryb i to pieczone w kombiwarze albo jak ktoś ma- w piekarniku. Pychotka.
- Dołączył: 2009-05-27
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 11725
16 marca 2012, 12:22
Puckolinka napisał(a):
może nie jest ale lepsze to niż panierka :)
ale panierka jest zajeb.. :D
- Dołączył: 2009-05-27
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 11725
16 marca 2012, 12:24
acha ja sobie czesto robie fileta z miruny / dorsza z odrobina zoltego sera :) pysznosci,
- Dołączył: 2011-10-12
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3344
16 marca 2012, 12:32
Dla mnie mistrzostwem są filety z panierką z płatków kukurydzianych
![]()
zawsze robiąc rybkę walczę sama ze sobą żeby jej nie panierować w płatkach :)
- Dołączył: 2011-11-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2574
16 marca 2012, 13:06
Stek z flądryFilet z jakiejkolwiek ryby morskiej (ja lubię flądrę, ale może być też inna) - posypać przyprawą do steku, przyprawą "zioła włoskie" i czosnkiem granulowanym, zostawić na chwilę w lodówce, usmażyć. Jest obłędna :)