Temat: Jak przyrządzacie pastę z makreli?

U mnie taka klasyczna tzn makrela+jajka+cebulka i masło. Czasami dodaję ogórek kiszony. Miałabym ochotę wypróbować jakąś inną, czytałam o makreli z twarogiem ale nie mogę się przekonać czy robicie pastę w takim zestawieniu? Każdy przepis mile widziany
Pasek wagi

Racja, że z cebulką i masłem najlepsza, jednak czasami szuka się nowych smaków jak isę już przejadło a więc zrobiłam dwie wersje:

1. makrela z twarogiem i cebulką + łyżka majonezu

2. makrela z jajkiem i cebulką + łyżka masła i musztardy

Obie wersje są smaczne, każdy kto próbował też tak uważa, małż wróci wieczorem to jeszcze dostanie do degustacji hehe z twarogiem chyba bardziej sprzyja diecie więc taką będę jadła

Pasek wagi
Chyba najsmaczniejsza pasta jaką jadłam to : makrela, ogórek konserwowy, serek topiony, cebula, musztarda można dodać jajko na twardo. Nic skomplikowanego i chyba najpopularniejsza pasta. Ale to co sprawdzone z reguły jest pyszne. Tyle, że na jakiś czas muszę o niej zapomnieć bo startuję z akcja "zielony talerz"  Witajcie brokuły i szpinaku :)
Pasek wagi
*puszka makreli w sosie pomidorowym
*jajko na twardo
*kukurydza
*cebulka
pokroic, wymieszac. proste i pyszne

makrela (lub tuńczyk z puszki w sosie własnym)

serek śmietankowy Almette lub Tartar 

3 łyżki keczupu

suszona lub świeża natka pietruszki


Makrela, gotowane jajka, odrobina musztardy lub  majonezu:)  
makrela, cebulka, serek z ziołami twój smak - to samo można robić z tuńczykiem. wychodzi pyszne ;D jako przystawka jest świetna. + do tego natka pietruszki i pieprz. 
ja robię tak:
makrelę pozbawiam ości, mielę, dodaję zmielone jajka (ok. 2-3- zależy od wielkości ryby), a następnie dwie czubate łyżki majonezu, pieprz do smaku, mieszam.
Sporadycznie dodaje pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, ale częściej robię bez niej, bo nie odpowiada mi ten cebulowy posmak w paście.
1) makrela, jajka na twardo, majonez, serek topiony śmietankowy, szczypiorek, pieprz
2) makrela, ser twarogowy, pieprz
Obieram makrele z ości ogórki kiszone na kosteczki i mieszam to z przecierem pomidorowym . MNIAM ! ;]
ja bardzo lubię taką prostą: makrela, jajka, cebulka (moze byc tez szczypiorek), ogórek kiszony, sól i pieprz, jogurt naturalny bardzo gesty :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.