- Dołączył: 2009-01-23
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 4346
15 marca 2012, 20:07
U mnie taka klasyczna tzn makrela+jajka+cebulka i masło. Czasami dodaję ogórek kiszony. Miałabym ochotę wypróbować jakąś inną, czytałam o makreli z twarogiem ale nie mogę się przekonać czy robicie pastę w takim zestawieniu? Każdy przepis mile widziany
- Dołączył: 2009-01-23
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 4346
16 marca 2012, 20:01
Racja, że z cebulką i masłem najlepsza, jednak czasami szuka się nowych smaków jak isę już przejadło a więc zrobiłam dwie wersje:
1. makrela z twarogiem i cebulką + łyżka majonezu
2. makrela z jajkiem i cebulką + łyżka masła i musztardy
Obie wersje są smaczne, każdy kto próbował też tak uważa, małż wróci wieczorem to jeszcze dostanie do degustacji hehe z twarogiem chyba bardziej sprzyja diecie więc taką będę jadła ![]()
- Dołączył: 2012-03-26
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 12
27 marca 2012, 20:38
Chyba najsmaczniejsza pasta jaką jadłam to : makrela, ogórek konserwowy, serek topiony, cebula, musztarda można dodać jajko na twardo. Nic skomplikowanego i chyba najpopularniejsza pasta. Ale to co sprawdzone z reguły jest pyszne. Tyle, że na jakiś czas muszę o niej zapomnieć bo startuję z akcja "zielony talerz" Witajcie brokuły i szpinaku :)
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
28 marca 2012, 10:21
*puszka makreli w sosie pomidorowym
*jajko na twardo
*kukurydza
*cebulka
pokroic, wymieszac. proste i pyszne
- Dołączył: 2009-03-11
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 1257
28 marca 2012, 12:40
makrela (lub tuńczyk z puszki w sosie własnym)
serek śmietankowy Almette lub Tartar
3 łyżki keczupu
suszona lub świeża natka pietruszki
2 kwietnia 2012, 19:49
Makrela, gotowane jajka, odrobina musztardy lub majonezu:)
- Dołączył: 2010-04-12
- Miasto:
- Liczba postów: 1360
3 kwietnia 2012, 00:56
makrela, cebulka, serek z ziołami twój smak - to samo można robić z tuńczykiem. wychodzi pyszne ;D jako przystawka jest świetna. + do tego natka pietruszki i pieprz.
Edytowany przez OpuncjaWBluszczu. 3 kwietnia 2012, 01:01
- Dołączył: 2011-07-04
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 46
4 kwietnia 2012, 13:46
ja robię tak:
makrelę pozbawiam ości, mielę, dodaję zmielone jajka (ok. 2-3- zależy od wielkości ryby), a następnie dwie czubate łyżki majonezu, pieprz do smaku, mieszam.
Sporadycznie dodaje pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, ale częściej robię bez niej, bo nie odpowiada mi ten cebulowy posmak w paście.
- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 610
4 kwietnia 2012, 19:14
1) makrela, jajka na twardo, majonez, serek topiony śmietankowy, szczypiorek, pieprz
2) makrela, ser twarogowy, pieprz
- Dołączył: 2012-01-17
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 2924
4 kwietnia 2012, 19:46
Obieram makrele z ości ogórki kiszone na kosteczki i mieszam to z przecierem pomidorowym . MNIAM ! ;]
- Dołączył: 2011-01-31
- Miasto: Manhattan
- Liczba postów: 2736
4 kwietnia 2012, 20:34
ja bardzo lubię taką prostą: makrela, jajka, cebulka (moze byc tez szczypiorek), ogórek kiszony, sól i pieprz, jogurt naturalny bardzo gesty :)