- Dołączył: 2009-01-23
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 4346
15 marca 2012, 20:07
U mnie taka klasyczna tzn makrela+jajka+cebulka i masło. Czasami dodaję ogórek kiszony. Miałabym ochotę wypróbować jakąś inną, czytałam o makreli z twarogiem ale nie mogę się przekonać czy robicie pastę w takim zestawieniu? Każdy przepis mile widziany
- Dołączył: 2009-10-20
- Miasto: -
- Liczba postów: 3619
15 marca 2012, 20:14
Ja robię dwie:
1. makrela, 3 jajka, 2 ogórki konserwowe, cebula, łyżka majonezu i łyżka keczupu
2. makrela, ser twarogowy chudy, cebula, łyżka musztardy (jeśli ser jest bardzo suchy to troszkę jogurtu naturalnego)
Przyprawy do każdej wedle uznania - co kto lubi. Ja dodaję dużo pieprzu i koper do tej pierwszej. Jeśli wypróbujesz to życzę smacznego
![]()
.
- Dołączył: 2009-01-23
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 4346
15 marca 2012, 20:16
Która ci lepiej smakuje z tych wersji? :) chyba podzielę makrelę na pół i zrobie obie na spróbowanie :)
- Dołączył: 2010-06-10
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 3025
15 marca 2012, 20:16
Ja robię: makrela, serek wiejski, 2 ogórki konserwowe, cebulka.
- Dołączył: 2009-10-20
- Miasto: -
- Liczba postów: 3619
15 marca 2012, 20:19
Ja wolę tą pierwszą, a mąż tą drugą, ale obie są smaczne
![]()
.
- Dołączył: 2010-11-24
- Miasto: Dolina Słoni
- Liczba postów: 14535
15 marca 2012, 20:20
Ja robię tak : makrela,cebula,ogórek kiszony lub konserwowy,jajka na twardo,odrobinę musztardy i majonezu,szczypior,sól/pieprz do smaku.
- Dołączył: 2010-12-28
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 2218
15 marca 2012, 20:24
nie szkoda psuc smaku makreli dodajac tyle dodatków ?? najlepsza jest zwykła makrela z cebulką i ewentualnie masłem
15 marca 2012, 20:25
makrela,cebulka,jajko i do tego łyżeczka majonezu i oczywiście doprawić do smaku
- Dołączył: 2010-01-30
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 22630
15 marca 2012, 20:25
tylko makrela z cebulką , zmielone, akurat dzisiaj jadłam do kolacji mmmmmmmm
- Dołączył: 2008-01-03
- Miasto: Za Trzecim Krzakiem W Lewo
- Liczba postów: 6578
15 marca 2012, 20:51
ja uwielbiam makrelę ze szczypiorkiem, rzodkiewką i fetą, doprawioną musztardą - jest rewelacyjna