Temat: Jak przyrządzacie pastę z makreli?

U mnie taka klasyczna tzn makrela+jajka+cebulka i masło. Czasami dodaję ogórek kiszony. Miałabym ochotę wypróbować jakąś inną, czytałam o makreli z twarogiem ale nie mogę się przekonać czy robicie pastę w takim zestawieniu? Każdy przepis mile widziany
Pasek wagi
Ja robię dwie:
1. makrela, 3 jajka, 2 ogórki konserwowe, cebula, łyżka majonezu i łyżka keczupu
2. makrela, ser twarogowy chudy, cebula, łyżka musztardy (jeśli ser jest bardzo suchy to troszkę jogurtu naturalnego)
Przyprawy do każdej wedle uznania - co kto lubi. Ja dodaję dużo pieprzu i koper do tej pierwszej. Jeśli wypróbujesz to życzę smacznego 
Która ci lepiej smakuje z tych wersji? :) chyba podzielę makrelę na pół i zrobie obie na spróbowanie  :)
Pasek wagi
Ja robię: makrela, serek wiejski, 2 ogórki konserwowe, cebulka.
Ja wolę tą pierwszą, a mąż tą drugą, ale obie są smaczne .
Ja robię tak : makrela,cebula,ogórek kiszony lub konserwowy,jajka na twardo,odrobinę musztardy i majonezu,szczypior,sól/pieprz do smaku.
nie szkoda psuc smaku makreli dodajac tyle dodatków ?? najlepsza jest zwykła makrela z cebulką i ewentualnie masłem
makrela,cebulka,jajko i do tego łyżeczka majonezu i oczywiście doprawić do smaku
tylko makrela z cebulką , zmielone, akurat dzisiaj jadłam do kolacji mmmmmmmm
Pasek wagi
ja uwielbiam makrelę ze szczypiorkiem, rzodkiewką i fetą, doprawioną musztardą - jest rewelacyjna

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.