Temat: Ryba pod pierzynką!

Hej kochane!
Dzisiaj zmajstrowałam sobie na obiad mega pyszne jedzonko i postanowiłam się z Wami nim podzielić!:)
Jak już się pewnie zorientowałyście w roli głównej występuje ryba ( w moim przypadku filet z pangi, ale właśnie wyczytałam, że nie był to trafny wybór:D).
Składniki (na jedną porcję):
1 filet rybny
Serek wiejski light ( na jeden filet wystarczy pół takiego serka)
2 średnie ziemniaki
Pół pomidora
Przyprawa do ryb
+ Wasze ulubione przyprawy
Ze względu na to, że zapomniałam rano wyjąć rybki do rozmrożenia to wlałam do garnka wody, wsypałam sporo przyprawy do ryb i podgotowałam filety.
W tym samym czasie do serka wiejskiego wsypałam przyprawy (m.in sól, czosnek, ostra papryka) i wymieszałam.
Gdy rybka była już prawie ugotowana to przełożyłam ją do naczynia żaroodpornego i zalałam przyprawionym serkiem. Przez kolejne 10-15 min ( do momentu az granulki sie rozpuściły  prawie całkowicie) piekłam w temperaturze 180 stopni.
Ziemniaki obrałam, ugotowałam i utłukłam, pomidora pokroiłam w księżyce.
Jak widzicie potrawa lekka,  przepis banalny, a smak niewiarygodnie cudowny!:) Polecam!


Olcia1975 napisał(a):

Wg mnie wcale nie wygląda apetycznie

Moim zdaniem potrawa nie ma wyglądać, a smakować:)
Dla miłośniczek ryb będzie z pewnością smaczna, ręczę za to swoją głową!:)
jutro na obiad rybka^^

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.