6 marca 2012, 17:33
Hej kochane!
Dzisiaj zmajstrowałam sobie na obiad mega pyszne jedzonko i postanowiłam się z Wami nim podzielić!:)
Jak już się pewnie zorientowałyście w roli głównej występuje ryba ( w moim przypadku filet z pangi, ale właśnie wyczytałam, że nie był to trafny wybór:D).
Składniki (na jedną porcję):
1 filet rybny
Serek wiejski light ( na jeden filet wystarczy pół takiego serka)
2 średnie ziemniaki
Pół pomidora
Przyprawa do ryb
+ Wasze ulubione przyprawy
Ze względu na to, że zapomniałam rano wyjąć rybki do rozmrożenia to wlałam do garnka wody, wsypałam sporo przyprawy do ryb i podgotowałam filety.
W tym samym czasie do serka wiejskiego wsypałam przyprawy (m.in sól, czosnek, ostra papryka) i wymieszałam.
Gdy rybka była już prawie ugotowana to przełożyłam ją do naczynia żaroodpornego i zalałam przyprawionym serkiem. Przez kolejne 10-15 min ( do momentu az granulki sie rozpuściły prawie całkowicie) piekłam w temperaturze 180 stopni.
Ziemniaki obrałam, ugotowałam i utłukłam, pomidora pokroiłam w księżyce.
Jak widzicie potrawa lekka, przepis banalny, a smak niewiarygodnie cudowny!:) Polecam!
Edytowany przez Swanie91 6 marca 2012, 17:40
6 marca 2012, 18:12
Olcia1975 napisał(a):
Wg mnie wcale nie wygląda apetycznie
Moim zdaniem potrawa nie ma wyglądać, a smakować:)
Dla miłośniczek ryb będzie z pewnością smaczna, ręczę za to swoją głową!:)