- Dołączył: 2008-08-20
- Miasto: Bajka
- Liczba postów: 12809
28 lutego 2012, 15:07
poszukuję nazwy i przepisu na ciasto które kiedyś było w "modzie"
robiło się go kilka dni i codziennie sie coś dodawało i mieszało\
potem kawałek się komuś dawało i ten ktoś znowu to robił kilka dni i tak dalej
podobno było pyszne..nigdy nie miałam czasu go zrobić a teraz mnie cos naszło
pamiętacie nazwe i przepis?
- Dołączył: 2009-11-23
- Miasto: Wyspa
- Liczba postów: 4231
28 lutego 2012, 15:48
heheh chcesz stracic znajomych wkop ich w robienie hermana :)))
- Dołączył: 2009-06-05
- Miasto: Nibylandia
- Liczba postów: 2678
28 lutego 2012, 17:33
Eeee i to jest zjadalne po tych 10 dniach? Nie zepsuje się w tym czasie? Jakoś nie jestem przekonana...
- Dołączył: 2008-08-20
- Miasto: Bajka
- Liczba postów: 12809
28 lutego 2012, 18:03
nie zepsuje się..na tym własnie to polega ze ma rosnąć i rosnąć
- Dołączył: 2005-12-23
- Miasto: Legionowo
- Liczba postów: 69
28 lutego 2012, 18:14
Moja teściowa takie ciasto robi czasem, ale jakoś inaczej je nazywają chlebek jakiś czy coś takiego:). Smaczne jest to ciasto.
28 lutego 2012, 19:00
heheh jestem Herman, Herman jest bardzo głodny, hahah smieszny ten przepis, strasznie duzo zabawy z tym ciastem;)
- Dołączył: 2008-08-20
- Miasto: Bajka
- Liczba postów: 12809
28 lutego 2012, 19:19
Jokerka21 napisał(a):
u mnie to był chlebek szczęścia i co ważne, NIE WOLNO częstować tym chlebkiem nikogo poza miejscem w którym był on upieczony! :) czyli jak zrobilas go w domu to tylko w domu mozna go zjesc.
ooo znowu coś nowego:))
coraz bardziej mi się podoba
- Dołączył: 2008-08-20
- Miasto: Bajka
- Liczba postów: 12809
28 lutego 2012, 21:06
hmm.............sprecyzuj dokładniej
- Dołączył: 2011-04-06
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 751
29 lutego 2012, 10:07
No jak to bez drozdzy, jak drozdze sa w starterze, a jak ich nie ma, to co tam niby fermentuje? Drozdze nie musza byc dodawane, zeby byly, moga znajdowac sie w mace w sposob naturalny. Drozdze to grzyby, zywe organizmy, a nie substrat spozywczy :-)