14 lutego 2012, 18:57
Mam pytanie dotyczace "zapuszkowanych" warzyw:) mianowicie: czy zdrowe sa np ;kukurydza,fasola,groszek,pomidory???ja czesto dodaje np kukurydze do sałatek. co myslicie??
14 lutego 2012, 18:58
niestety mają dużo węglowodanów;) są gorsze niż te świeże no i mają więcej kcal. ale kukurydza z puszki to niebo w gębie <3 jedyne mało kaloryczne, bo bodajże 20 kcal na 100g mają fasolki szparagowe z puszki:)
- Dołączył: 2010-03-23
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1204
14 lutego 2012, 19:11
ja jem białą fasolę i ciecierzycę czasami. Nie mają o wiele więcej kalorii ,ale nie kupuję tych,które w zalewie mają cukier. Kukurydzy nie jem ze względu na wysoki indeks glikemiczny
14 lutego 2012, 19:12
Pomidory z puszki sa super do zup, sosów itp - nawet zdrowsze od tych które można kupić o tej porze roku w sklepach. Najlepsze bez dodatku cukru.
Kukurydza z puszki chyba Bonduelle jest w wersji bez dodatku cukru też.
Do czerwonej fasoli tez nie widzę przeciwwskazań:)
- Dołączył: 2010-06-10
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 3025
14 lutego 2012, 19:33
Jeśli wybierzesz te bez cukru, to czemu nie. ;)