- Dołączył: 2011-08-30
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 1099
8 lutego 2012, 08:13
nawet, nawet, ja nie lubie biszkoptów, więc spróbuje bez:)
- Dołączył: 2011-11-23
- Miasto: Sieradz
- Liczba postów: 38
8 lutego 2012, 08:23
dziś wieczorem będę robić mam nadzieje że wyjdzie ;)
- Dołączył: 2011-02-28
- Miasto: Wieluń
- Liczba postów: 364
8 lutego 2012, 08:47
robie ,ale zamiast jogurtów można dodać serek homogenizowany ja daje waniliowy , tez pycha robiłam na święta nawet dzieci się zajadały
8 lutego 2012, 08:58
Ja lubię, jak sernik jest bardziej kremowy. Jogurt z żelatyną i cukrem by mi nie podchodził:P Robiłam kilka razy wersję z serka homogenizowanego chudego, słodziku i galaretki z owocami. No i żelatyny w ten serowy wkład oczywiście. Beż żadnych ciast, bo to tam najbardziej tuczy.
Oczywiście najbardziej mi smakuje sernik tłuściutki, taki, jak robią babcie i maja w nosie tłuszcz i kalorie:P No dobra, nie moje babcie, bo jedna nie umie gotować (81 lat i nie umie...), a druga jest szczuplutka i nie robi tłustych serniczków:P
- Dołączył: 2009-04-19
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2556
8 lutego 2012, 09:12
a sernik to nie jest czasem z sera?
- Dołączył: 2011-11-17
- Miasto: Golgota
- Liczba postów: 928
8 lutego 2012, 10:21
Tak się nazywa to ciasto ... "Oszukany sernik" :PP
8 lutego 2012, 14:56
bez przesady:)
nie rozumiem po co 'odchudzać' sernik na zimno, skoro on i tak sam w sobie jest niskokaloryczny?:)
- Dołączył: 2011-11-17
- Miasto: Golgota
- Liczba postów: 928
8 lutego 2012, 15:07
Wiesz....po prostu to jest dobre ciasto :):) ale sam prawdziwy sernik...to dopiero coś! ahhhhh:)
Edytowany przez MlodaMama90 8 lutego 2012, 15:09
- Dołączył: 2007-08-31
- Miasto: Yp
- Liczba postów: 5324
8 lutego 2012, 18:20
a tam biszkopt, sama masa sernikowa jest najlepsza. galaretka+chudy twaróg mielony/serek homogenizowany. wersja super light:)