Temat: pierogi

chciałabym zrobić jutro pierogi i właściwie nie wiem jak się za to zabrać :) dlatego proszę o pomoc w jaki sposób zrobić ciasto i farsz do pierogów ruskich :)
dzięki, dzięki, dzięki :*
do przepisu podanego wyżej - jest OK - dodaj trochę soli do smaku i 2-3 łyżki oleju, ciasto jest wtedy bardziej elastyczne...

ziemniaki na farsz ugotuj już dziś, utłucz z dodatkiem smażonej cebulki... wiem wiem - mało dietetyczne, ale dodaje smaku następnego dnia dodaj biały ser, sól do smaku i ja dodaję pieprz ziołowy - pierogi są bardziej aromatyczne niż zwykły czarny pieprz..

smacznego

Nadzienie: Gotowane ziemniaki, dużo smażonej na złoto cebulki, mielony biały ser, sól, pieprz ziołowy. Nadzienie musi być lekko przesolone.

Ciasto: Mąka, gorąca woda, olej - Jak dasz na koniec do ciasta olej na tyle żeby nie lepiło się ciasto do rąk, to będziesz mogła wałkować bez użycia grama mąki.

Pasek wagi
super, dzięki :) no to śmigam gotować ziemniaki :)
mąka, gorąca woda, sól, ot i cała filozofia. Wszystko na oko, wtedy najlepiej wychodzi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.