Temat: pieczywo z masłem czosnkowym ?

KOCHAM bagietki czosnkowe.  cosd takiego:


wiem ze te maslo czosnkowe robi sie z masła, czosnku i przypraw. tylko ze maslo ma cholernie duzo kcal :/ nie wiecie moze jak zrobic odchudzona wersje tego "masła" ?
prosze!!! :) chce upiec sobie sama takie
Pasek wagi

ehh dobrze, ze nienawidze masla pod jakakolwiek postacia:)

oj taka bagietka raz na jakis czas nie zaszkodzi:, jak jesz ja czesciej to zamien ja na pelnoziarniste - bedzie smaczniejsze:)

one sa pyszneee
Masła używam na diecie i nie przytyłem, czym chcesz zamienic maslo... posmaruj cienko i tyle.
wiadomo ze bagietki chce upiec pelnoziarniste chodzi tylko o to masełko :)
Pasek wagi

domisiaaaa napisał(a):

ehh dobrze, ze nienawidze masla pod jakakolwiek postacia:)oj taka bagietka raz na jakis czas nie zaszkodzi:, jak jesz ja czesciej to zamien ja na pelnoziarniste - bedzie smaczniejsze:)
A ja właśnie mimo mojej całej miłości do pieczywa pelnoziarnistego nie przemogłabym się żeby je zjeść z masłem czosnkowym :D Jakoś z pszenną bagietką jest to połączenie idealne :D
Smaka mi narobiliście 

aguniek1988 napisał(a):

a dla czego najgorsze jest pieczywo? bo wam namacili w glowie ze ciemne pieczywo ma  nizsze ig i nie powoduje uczucia glodu.?


namącili? białe pozbawione jest jakichkolwiek składników i nie każdy ma to w dupie tak jak ty, ale nie o tym temat.
i tak akurat w TYM zestawie najgorsza jest bagietka.
hymm.. chyba można jedynie posmarować taką bagietkę odchudzonym sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego;)
Bagietka graham zapieczona z czosnkiem i oliwą :)
ciemne pieczywo, troszkę masełka i natrzeć kromkę czosnkiem i do piekarnika - mmmm

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.