Temat: pieczywo z masłem czosnkowym ?

KOCHAM bagietki czosnkowe.  cosd takiego:


wiem ze te maslo czosnkowe robi sie z masła, czosnku i przypraw. tylko ze maslo ma cholernie duzo kcal :/ nie wiecie moze jak zrobic odchudzona wersje tego "masła" ?
prosze!!! :) chce upiec sobie sama takie
Pasek wagi
Boże.. też to uwielbiam
Pasek wagi
od tego masla to gorsza jest ta bagietka (biale pieczywo!)
maslo to tluszcz i nie ma w tym nic strasznego zwlaszcza ze takie buleczki nie smaruje sie jakos strasznie grubo tym maslem.
Pasek wagi
Zamienić bagietkę na ciemne pieczywo lepiej na tym wyjdziesz a też jest pyszne. 
Masło jest zdrowe, nie ma co przesadzać. To już lepiej zamienić bagietkę na jakieś ciemne pieczywo.
a dla czego najgorsze jest pieczywo? bo wam namacili w glowie ze ciemne pieczywo
ma  nizsze ig i nie powoduje uczucia glodu.?


ja kłade sam czosnek na pieczywo - tylko ja razowe i zapiekam :)
mmmm uwiebliam i to jest grzech główny mojej diety.. nie słodycze ale właśnie bagietka... ja robię z masełkiem i posypuję przyprawą straropolską z czosnkiem i solą pyyyccchaaaaaa. albo ta z biedronki do pieczenia .... aż slinka leci
kurde chyba dzisiaj zrobie grzanki na kolacje :D. dietetyczne oczywiscie;>
Pasek wagi
pychota, juz mam ślinotok :) zmieniamy bagiete na ciemne pieczywo i masło na margarynkę ale ...... to juz nie to samo.... :) cholerka tak zle i tak niedobrze..   :(

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.