- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 stycznia 2012, 12:33
26 stycznia 2012, 14:20
26 stycznia 2012, 14:42
Dzisiaj mam więcej luzu w pracy więc mogę troszkę popisać.
Mój sposób na piersi z kurczaka. Po umyciu cienkim płaskim nożem robimy od strony grubszej części tzw. kieszonkę do której możemy wkładać co lubimy .Ja najczęściej faszeruje
-suszonymi pomidorami (po odsączeniu z oliwy) i świeżym szpinakiem
-mozzarellą lub fetą.
Kiedy już nadziejemy pierś zostawiamy ją w marynacie (1-2 godz.), którą robimy na oko w zależności od smaku : oliwa z oliwek, starta skórka z cytryny, sok z połowy cytryny, zmiażdżony czosnek, pieprz, troszkę soli, suszone zioła (tymianek bazylia) w tak przygotowanej marynacie taplamy pierś.
Osobiście, kiedy nadziewam pierś fetą robie więcej marynaty i dodaje jej troszkę do fety. Tak przygotowane piersi możemy zapiec w piekarniku albo ugotować na parze.
Edytowany przez poziomka29 26 stycznia 2012, 14:44