- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
23 stycznia 2012, 12:33
Mam mały "problem" a mianowicie nie wiem jak przygotować pierś z kurczaka.. może to i śmieszne, ale sama tego nigdy nie robiłam a z mięsem niewiele mam do czynienia;) Czy moglibyście opisać mi po kolei jak to zrobić?:) (z patelni)
Dziękuje:*
- Dołączył: 2011-12-07
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 1553
23 stycznia 2012, 12:41
Ostatnio cycki tnę na paski ala frytki. W miedzyczasie patelnia się grzeje posmarowana oliwą. Jak jest dostatecnie gorąca (jak bedzie za zimna mięso puści wodę) wrzucam cycki, sypie łyżeczkę cayenne, mieszam. Po 4-5 min podrzucania mięsko jest gotowe do jedzenia.
- Dołączył: 2011-10-11
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 483
23 stycznia 2012, 12:41
Wygoogluj sobie. Jest wiele przepisów. Od A do Z. To na prawdę nie jest trudne.
23 stycznia 2012, 12:44
filet zamocz w marynacie np jogurt naturalny czosnek i przyprawy i odstaw do lodowki na kilka h dzieki temu filet nie bedzie suchy bedzie soczysty... potem go usmaz jak chcesz czy to na patelni grilooowej czy zwyklej, nie za duzo oleju czy masła na czym tam smażysz.... chociaz ja polecam maslo klarowane najlepszy tluszcz do smazenia nie pali sie...
Edytowany przez Adrian. 23 stycznia 2012, 12:47
23 stycznia 2012, 13:07
a nie lepiej nasmarowac piers ulubiona przyprawa ,zawinac w folie spozywcza i wsadzic do piekarnika na jakis czas ??
23 stycznia 2012, 13:08
Ephii..ja tam robię najprościej jak się da. Trochę oliwy albo oleju na patelnię, kroję pierś w kostkę i przyprawiam: przyprawą do kurczaka i ziołami prowansalskimi . Jak się usmaży to wrzucam paprykę, cebulkę, ogórka warszawskiego i potem dodaję koncentrat pomidorowy, ale to jak kto woli.
23 stycznia 2012, 13:13
a nie lepiej nasmarowac piers ulubiona przyprawa ,zawinac w folie spozywcza i wsadzic do piekarnika na jakis czas ??
23 stycznia 2012, 20:08
Na paski, w przyprawę do kebaba/chińska/orientalna/meksykańska/zgrillowana i obsmażyć i z ryzem i surówką ;)
- Dołączył: 2005-08-10
- Miasto:
- Liczba postów: 4
23 stycznia 2012, 22:46
Piersi płucze i oczyszczam z błonek kroję na kotlety, lekko doprawiam ulubionymi ziołami i solą, skrapiam oliwą i obsmażam na patelni grillowej. Zjadam z gruszką obraną, pokrojoną w plastry i obsypaną lekko ziołami podsmażoną na patelni. Do tego zielona sałata. Pycha.
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Berlin
- Liczba postów: 4286
23 stycznia 2012, 23:08
Dziękuje, na pewno skorzystam z waszych propozycji i wybiorę coś pod siebie, mam nadzieję, że się uda..;)