- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
14 stycznia 2012, 21:50
15 stycznia 2012, 01:04
15 stycznia 2012, 10:10
Niewinne aksamitne brownies: 18-20 brownies. Przygotowanie 10 min. Przyrządzanie 15 min. Porcja 82 kcal jeśli kroisz na 20 porcji.
Składniki: 50 ml oleju roślinnego; 150 g cukru pudru; 2 średnie jajka dobrze ubite; 1 łyżeczka esencji waniliowej; 50 g kakao w proszku; 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; 80 g mąki.
Rozgrzej piekarnik do 175 st C ( z termoobiegiem do 155 st C). W dużej misce wymieszaj olej z cukrem. Dodaj jajka oraz wanilię i energicznie wymieszaj, aż się wszystkie składniki połączą. Ostrożnie wsyp kakao razem z proszkiem do pieczenia oraz mąką i dokładnie wymieszaj.
Natłuśc blachę o wymiarach 20x20 cm i wlej ciasto, starannie wybierając z miski wszystkie resztki. Piecze ok. 15 min. Nakłuj cisto patyczkiem - po wyjęciu patyczka powinno pozostać na nim kilka wilgotnych okruszków.
Czekoladowe brownies można jeść na zimno i na gorąco. Możesz je podawać bez dodatków, ale jeśli masz ochotę na coś wyjątkowego, wypróbuj brownies z niskotłuszczowymi lodami waniliowymi.
15 stycznia 2012, 13:40