Temat: chipsy z pieczarek :D

polecam jeżeli ktoś lubi pieczarki....
jak? wykładam brytfankę folią aluminiową.. kroję w plasterki pieczarki i piekę na wolnym ogniu aż się zrobią chrupkie... pychotka :D
piekę aż się wysuszą... ja w sumie musiałam wyjść z domu i piekłam na "dwa rzuty"... raz ok. 30 min... a później znów 30 min... ja mam piekarnik gazowy.. nawet nie spojrzałam ile było stopni... mi się upiekły na chrupko - nie musicie wierzyć, Wasza sprawa... co do przypraw.. czasem dodaje czosnek granulowany, ale osobiście wolę bez... oczywiście, bez tłuszczu piekę... - tak jakbym suszyła grzybki :D, no i się nie spaliły moje..
Są różne pieczarki, czasem mają dużo wody, czasem nie. Trzeba będzie spróbować :) A nie robią się zbyt malutkie?
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.