Temat: chipsy z pieczarek :D

polecam jeżeli ktoś lubi pieczarki....
jak? wykładam brytfankę folią aluminiową.. kroję w plasterki pieczarki i piekę na wolnym ogniu aż się zrobią chrupkie... pychotka :D

A w smaku przypominają jakoś chipsy? czy nazwę chipsy zawdzięczają tylko dzięki swojej "chrupkowości" -że tak powiem :)

w smaku przypominają chipsy pieczarkowe (na pewno jeszcze takich nikt nie jadł) :) ... i chipsy też oczywiście.. jak lubisz pieczarki... to rób:D
napewno wypróbuje. Dzięki;D
Pasek wagi
Ja jednak wolę te z ziemniaków :D
dodajesz jakieś przyprawy albo sól ?
Napewno spróbuje kiedyś. Bardzo lubie takie krojone w hmm talerzyki plus w bułce i jajku więc może takie też mi posmakują:)
pieczesz w sensie, że do piekarnika, tak? Bo to "na wolnym ogniu" powoduje moje zwątpienie w metodę pieczenia:)
Pieczarki mają w sobie bardzo dużo wody, jakoś nie chce mi się wierzyć że w zwykłym piekarniku da się je zrobić na chrupko.
Pasek wagi
a w jakiej temperaturze i mniej wiecej w ilu stopniach? dla mnie tez ciekawe ze sie nie pala. smarujesz tluszczem?

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.