- Dołączył: 2009-05-20
- Miasto:
- Liczba postów: 15489
9 stycznia 2012, 14:54
Dostałam maszynę do robienia na parze i stoi, jakos ciągle niemogę sie do niej zabrać, może któraś z Was ma taką maszynę i podzieliłaby sie wiedza na temat przygotowywania posiłków w niej?:)
- Dołączył: 2010-01-30
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 22630
9 stycznia 2012, 15:05
Parowar
Bardzo fajny sprzęt.
Robić możesz w nim wszystko
miesa/ryby/warzywa/kasze
- Dołączył: 2012-01-05
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1296
9 stycznia 2012, 15:15
Właśnie dzisiaj na obiad zjadłam po raz pierwszy kurczaka z warzywami robionego na parze....Pycha jednym słowem, sto razy lepsze od smażonych...mmmm mniam!!
- Dołączył: 2009-11-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4223
9 stycznia 2012, 15:18
ja wrzucam np. fasolę szparagową na jedną półkę, na drugą łososia, 30 minut i obiad gotowy.
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1570
9 stycznia 2012, 15:19
Ja używam kombiwaru i naprawdę zarąbista sprawa, uwielbiam mięso z warzywami na parze. Przygotować możesz praktycznie wszystko i jest prosty w obsłudze :)
- Dołączył: 2007-11-19
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 161
9 stycznia 2012, 15:28
A powiedzcie, czy jak robicie na parze to dodajecie jakieś przyprawy? Jesli tak to w którym momencie? Tzn. podczas parowania czy po?
- Dołączył: 2010-01-30
- Miasto: Słupsk
- Liczba postów: 22630
9 stycznia 2012, 15:32
Oczywiście ,że przyprawy się dodaje.
Ja na początku.
- Dołączył: 2009-11-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4223
9 stycznia 2012, 15:37
ja różnie, jeśli wrzucam np. mrożoną mieszankę warzyw, to przyprawy dorzucam gdy warzywa się już rozmrożą