6 stycznia 2012, 18:14
hej kochane słyszałam że można zrobić surówkę z kiszonej kapusty własnie z majonezem..Robił ja ktos??Prosze o przepis:) I pytanie czy nadal pasuje taka do ryby??
6 stycznia 2012, 18:34
łojj, nie zjadłabym z majonezem:)
6 stycznia 2012, 18:39
u mnie w domu do ryby daje się tradycyjną kiszoną, do tego starkowana marchew i pokrojona surowca cebula. no i do tego olej/sok z cytryny.
- Dołączył: 2007-08-09
- Miasto: Takie Malutkie
- Liczba postów: 16948
6 stycznia 2012, 18:44
Ja zawsze robilam z oliwa i sokiem z cytryny,al ez majonezem tez moze smakowac, musze wyprubowac, a na pytanie, ktore wczesniej widzialam 'po co majonez' odpowiem, a po to by lepiej smakowala, bo tluszcze sa nosnikiem smaku i im lepszej kaosci tluszcz tym potrawa jest dla nas smaczniejsza.
- Dołączył: 2011-06-22
- Miasto:
- Liczba postów: 376
6 stycznia 2012, 18:47
jeśli chodzi o tłuszcze to dodatkowym plusem jest to, że niektóre witaminy rozpuszczają się właśnie tylko w tłuszczach, dzięki czemu są przyswajalne, więc takie drastyczne unikanie tłuszczu, owocuje nieprzyswojeniem wszystkich witamin z warzyw, które się zjada
6 stycznia 2012, 20:07
tak np marchew :) witaminy rozpuszczalne w tluszczach:)) a co do surówki z majonezem marchewka sola i pieprzem pycha!!
6 stycznia 2012, 23:03
madżonez to zuoo ma więcej kalorii na 100g niż czekolada ;]
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
6 stycznia 2012, 23:59
Wiec rownie dobrze mozna dodac olej zamiast majonezu-to tez tluszcz a na pewno lepszy...