Temat: surówka z kiszonej kapusty z majonezem

hej kochane słyszałam że można zrobić surówkę z kiszonej kapusty własnie z majonezem..Robił ja ktos??Prosze o przepis:) I pytanie czy nadal pasuje taka do ryby??
łojj, nie zjadłabym z majonezem:)
u mnie w domu do ryby daje się tradycyjną kiszoną, do tego starkowana marchew i pokrojona surowca cebula. no i do tego olej/sok z cytryny.
smaczna surówka.
Ja zawsze robilam z oliwa i sokiem z cytryny,al ez majonezem tez moze smakowac, musze wyprubowac, a na pytanie, ktore wczesniej widzialam 'po co majonez' odpowiem, a po to by lepiej smakowala, bo tluszcze sa nosnikiem smaku i im lepszej kaosci tluszcz tym potrawa jest dla nas smaczniejsza.
Pasek wagi
jeśli chodzi o tłuszcze to dodatkowym plusem jest to, że niektóre witaminy rozpuszczają się właśnie tylko w tłuszczach, dzięki czemu są przyswajalne, więc takie drastyczne unikanie tłuszczu, owocuje nieprzyswojeniem wszystkich witamin z warzyw, które się zjada
tak np marchew :) witaminy rozpuszczalne w tluszczach:)) a co do surówki z majonezem marchewka sola i pieprzem pycha!!
madżonez to zuoo ma więcej kalorii na 100g niż czekolada ;]
Wiec rownie dobrze mozna dodac olej zamiast majonezu-to tez tluszcz a na pewno lepszy...
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.