6 stycznia 2012, 18:14
hej kochane słyszałam że można zrobić surówkę z kiszonej kapusty własnie z majonezem..Robił ja ktos??Prosze o przepis:) I pytanie czy nadal pasuje taka do ryby??
- Dołączył: 2011-06-22
- Miasto:
- Liczba postów: 376
6 stycznia 2012, 18:20
ja uwielbiam, do ryby pasuje jak najbardziej :):):) ja robię tak, że siekam kapustę kiszoną, ścieram na grubych oczkach tarki jabłko, kawałek surowego pora siekam drobno (może być cebula jeśli ktoś woli), do tego marchewka też starta na grubych oczkach, pieprzu trochę, no i majonez. Pyyyyycha...dziś jadłam na obiad :)
6 stycznia 2012, 18:22
determinacja napisał(a):
ja uwielbiam, do ryby pasuje jak najbardziej :):):) ja
tak, że siekam kapustę kiszoną, ścieram na grubych
tarki jabłko, kawałek surowego pora siekam drobno (może
cebula jeśli ktoś woli), do tego marchewka też starta
grubych oczkach, pieprzu trochę, no i majonez.
jadłam na obiad :)
Super przepis :) Muszę go sobie zapisać :D
- Dołączył: 2007-01-25
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 3360
6 stycznia 2012, 18:23
ja też bardzo ją lubię, tylko robię inaczej:
siekam kapustę- ważne, żeby była mokra i dodaję majonez, odrobinę pieprzu i gotowe! mniami!
6 stycznia 2012, 18:24
Klaudia121444 napisał(a):
A PO CO TEN MAJONEZ ??
bo normalnie robi sie z cukrem..ja nie slodze i nie mam go w domu...szukam surówki do ryby z kapusty ale bez cukru:)
- Dołączył: 2011-06-22
- Miasto:
- Liczba postów: 376
6 stycznia 2012, 18:27
tego majonezu wcale nie trzeba wiele i już właśnie nie trzeba doprawiać żadnym cukrem, jedynie pieprz, poza tym majonez to jakaś trucizna czy co??? dieta dietą, ale bez przesady....kapusta ma tak mało kalorii, że od dodania majonezu nie utyje się jak wieloryb, po jednym obiedzie z taką surówka
6 stycznia 2012, 18:28
a wiec tylko mam nie wyciskac kapusty tak?
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
6 stycznia 2012, 18:29
Ja surowke z kiszonej robie tak,ze scieram marchew a grubych oczkach,cebule kroje w drobna kostke,wszystko mieszam,daje troche oleju,pieprz i tyle...Najbardziej mi smakuje taka nieudziwniona.
6 stycznia 2012, 18:33
Pierwszy raz słyszę (czytam) o połączeniu kapusty kiszonej z majonezem. Jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić